.

.

TOTS 21

Una de les actuacions de l’edició anterior del TEDxTarragona.

El TEDxTarragona ‘Batecs‘ ja està disponible al canal oficial de TEDx Talks de Youtube. Les 11 xerrades que van formar part de la darrera edició del TEDxTarragona, celebrat el passat mes de maig, ja es poden veure en aquesta xarxa social.

Els vídeos amb una durada mitjana de 15 minuts reprodueixen íntegrament les presentacions que van oferir els oradors al Palau de Congressos. Així, tots aquells interessats poden recuperar les xerrades amb idees que val la pena difondre que van integrar la 5a edició del TEDxTarragona 2019.

Aquests van ser:

Neus Roig, tarragonina i doctora en Ciències Humanes i Socials, va parlar sobre els més de 300.000 «nadons robats» a Espanya.

Ramon Gras, investigador a Harvard en innovació urbana, sobre les potencialitats dels 50 districtes més innovadors d’EUA.

Beatriz Muñoz, bloguera especialitzada en educació, sobre l’educació Montessori.

Lluís Miquel Hurtado, periodista canongí, va tractar la importància de la relació entre lectors i periodisme de qualitat.

Sani Ladan, camerunès, activista per la defensa dels Drets Humans, va exposar en primera persona el procés migratori.

Antonio de la Orza, funcionari de presons a la vegada i poeta i filòsof, va apropar la realitat de les presons.

Miguel Angel Hurtado, metge i activista denunciant dels abusos sexuals a Montserrat.

Neus Oliveras, advocada i professora de Dret Constitucional, va exposar la realitat dels micromasclismes.

A més, també hi van participar tres alumnes de les escoles que formen part dels TED-Ed Clubs, Irina Cohí del Col·legi Mare de Déu del Carme, Aitana Aragonès del Sant Pau i Ada Sànchez del Sant Sebastià de Els Pallaresos.

Les xerrades estan disponibles al canal del TedxTarragona 2019: http://shorturl.at/fuTX6

Explorant les emocions

Aquesta any, com a novetat i seguint amb el lema central ‘Batecs’, el fotòtograf Juan Segovia va realitzar retrats a totes les persones que van pujar a l’escenari, abans i després de la seva presentació. El resultat és una sèrie fotografica que mostra les emocions experimentades en el TEDxTarragona 2019. El responsable de l’esdeveniment, Agustí Lopez, explica: «Volíem captar les emocions que tenen els oradors en fer una xerrada TEDx. Hi ha molta pressió en aquell escenari i amb la complicitat de Juan Segovia hem aconseguit una sèrie de fotografies on es veu la concentració, la determinació, el nerviosisme però també la satisfacció, l’alegria o l’alleujament».

El resultat es pot veure en aquest àlbum : http://shorturl.at/oQST4