TOTS 21

El músic i pianista prioratí Lluís Capdevila. Foto: Ajuntament

El Teatre Bartrina comença aquest pròxim cap de setmana la programació de Tardor amb l’espectacle guanyador del Projecte Bartrina 2021, titulat “37horitzons”, una proposta de Míriam Valero, Drian Hernández i Ariadna Llussà i interpretada per ells mateixos, a banda de Ruth Prim i Héctor Puigdomènech. Es representarà dissabte 18 de setembre, a les 20:00 h, i l’endemà diumenge, a les 18:00 h.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, explica que “l’any passat, en plena pandèmia, el Teatre Bartrina va crear el “Projecte Bartrina. Cultura de proximitat” amb l’objectiu d’impulsar l’autoria local, combinant diferents disciplines com l’art en viu, la poesia, el teatre familiar i la música”.

Amb aquest muntatge, el Bartrina inicia la programació de Tardor, que incorpora tres espectacles nous.

Per un costat, el dia 3 de desembre es representarà “El primer pas”, un altre dels espectacles que el mateix teatre ha batejat com a Km0. Es tracta d’una peça amb direcció i dramatúrgia de Francesc Cerro Ferran. Un grup d’actrius, actors i artistes provinents de diverses disciplines i amb la característica comuna que tots són del territori protagonitzaran aquesta acció teatral contemporània inspirada en la ideologia essencial de construcció i desenvolupament del concepte “Casa del Teatre”.

D’altra banda, el dia 18 de desembre s’incorpora a la programació del Bartrina Lluís Capdevila. El músic i pianista presentarà “Social”, el seu nou disc i, en aquesta ocasió estarà acompanyat per Petros Klampanis, al contrabaix, i Luca Santaniello, a la bateria. Amb “Social”, el pianista del Priorat interpreta composicions pròpies i clàssics com What a Wonderful World, To Make You Feel My Love o Stardust, en format trio de piano jazz. Un viatge musical amb influències de Nova York, on hi va residir una dècada, que posa en valor el concepte de socialitzar, que tant s’ha vist alterat durant aquesta pandèmia. A través del seu lirisme, ritme i interacció, la música abraça un passat per invitar-nos a celebrar el present.

I, finalment, la darrera incorporació a la nova temporada del Teatre Bartrina és l’espectacle familiar “Les croquetes oblidades”, que es representarà el dia 19 de desembre. Aquest és un muntatge de la companyia Cia. Les Bianchis, amb el suport de la Sala Beckett, i està recomanat per a nens i nenes de més de 6 anys.

Per ampliar la informació es pot consultar la web del teatre www.teatrebartrina.cat

Redacció