.

.

TOTS 21

El director Adrià Guxens.

El director de cinema tarragoní Adrià Guxens competirà en la secció oficial del Festival de Màlaga amb el seu curtmetratge documental ‘I Don’t Think It Is Going To Rain’.

‘I Don’t Think It Is Going To Rain’ és un projecte emparat per la beca Looking la Xina, que selecciona al voltant de 100 directors de tot el món i els proporciona 15 dies per a preparar, rodar i finalitzar un curtmetratge documental sobre algun aspecte de la cultura xinesa.

En la història es volia observar el xoc generacional entre els valors tradicionals de l’antiga Xina i els més occidentalitzats de les generacions més joves. Tot plegat s’explica mitjançant la història d’un restaurant de marisc l’herència familiar, del qual queda posada en dubte la seva supervivència després de la manca d’entesa entre l’àvia que el va fundar i el seu ocupat nét. Ara, de manera accidental el documental també es pot veure com un dels últims retrats de la Xina pre-*COVID.

Adrià Guxens va guanyar amb aquest curt el segon premi de l’edició Looking la Xina 2019 i el 2021 tornarà a la Xina per a rodar una nova història.

‘I Don’t Think It Is Going To Rain’ es va estrenar mundialment en el festival ZINEBI de Bilbao el mes de novembre passat i té ja diverses invitacions de festivals internacionals. Es projecta en la secció oficial del Festival de Màlaga dimarts que ve 25 d’agost a les 11h al Cinema Albéniz. Els premis es donaran a conèixer el dissabte 29.

Sinopsi: Ha passat temps des que Ling Xiuzhen va visitar Zhujiajiao per última vegada. Actualment porta una vida monòtona a Xangai, on conviu amb el seu ocupat nét. No obstant això, hi ha moments en els quals abandona la seva rutina per a reflexionar sobre el futur.

Redacció