.

Ferrús fa un tir en el partit d’aquest vespre (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

El Tarragona Fem Bàsquet va començar la segona i decisiva fase de la competició amb victòria després de vèncer el Bencriada (47-40) en un partit en què les lila van anar de més a menys.

Les del Pla de l’Estany, que tenien un balanç de 6 victòries i 4 derrotes abans de començar el partit, ocupaven la part alta de la classificació i un triomf contra elles era clau per aspirar a fugir de la zona de perill i per la dosi d’optimisme que podria injectar.

Conscients de la importància del matx, les noies que entrena Albert del Rey van sortir molt endollades a la pista i de seguida van marcar un parcial de sortida de 9-1 que va obligar l’entrenadora visitant a demanar un temps mort (7:35 per acabar el període). El Bencriada va poder aturar momentàniament l’allau de joc local, que fins aleshores havia imposat un ritme frenètic, amb unes transicions ofensives molt ràpides i amb una gran circulació de pilota en el joc estàtic. Les visitants van decidir apostar pel joc interior, on tenien superioritat física però no ho van saber aprofitar. Les ajudes defensives locals eren molt bones i quan les pivots rivals rebien falta, no anotaven els tirs lliures. Aquesta va ser una de les claus del partit: el Bencriada fa fer una estadística de 12/25 des de la línia de personal. L’altra, les pilotes perdudes del Tarragona Fem Bàsquet, 31. Fins i tot en els moments de més bon joc de les lila, les pèrdues eren constants i això no va permetre tancar el partit. En el tram final, amb el marcador ajustat, el patiment va ser gran per aquesta circumstància.

Des del final del primer quart al començament del segon, Albert del Rey va apostar per la jove pivot Ferrús i aquesta va donar un rendiment excel·lent. Bé defensivament, Ferrús va aportar també en atac i va fer que el joc interior local fos més sòlid (25-18 a 6:39 del descans). Un triple de Núria Vilamajor i una cistella posterior de Vadillo atorgaven al Tarragona Fem Bàsquet la màxima diferència al matx fins aleshores (33-21) i s’arribava al descans amb un prometedor 33-23.

Sense clarividència

La segona meitat va ser molt emocionant però de poca qualitat. El Bencriada va insistir en una defensa en zona que a la primera meitat les locals van superar prou bé. A partir d’aleshores, va ser un malson. Tot i els quatre punts consecutius de Romeu només començar (37-23 a 8:10 del final del tercer quart), la producció ofensiva local va decaure molt: 41-31 final del tercer quart. El Bencriada tampoc estava gens inspirat en atac i això va permetre les locals poden mantenir l’avantatge.

Els patiments es van produir en el quart període. El Tarragona Fem Bàsquet va tardar 7 minuts i mig per anotar el primer punt, un tir lliure de Núria Vilamajor i el marcador era preocupant: 42-37. Va ser la mateixa Vilamajor qui va donar aire al conjunt tarragoní gràcies a un triple que deixava mig sentenciat el matx (45-37 a 1:51 del final). El Bencriada va buscar el joc interior, però també va perdre un munt de pilotes i els tirs exteriors no van entrar (2/14 triples en tot el partit). En l’últim minut els dos entrenadors van pensar en el possible basket average i amb el triomf resolt, es van produir una successió de temps morts.