.

Romeu pivota en el partit contra el Barça de la setmana passada. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

El Tarragona Fem Bàsquet ha plantat cara a un rival molt més poderós, però ha acabat claudicant per culpa de la superioritat física del seu rival  (52-47).

El conjunt que entrena Albert del Rey ha fet un primer quart per emmarcar, amb una Marina Romeu excel·lent, en la seva millor versió des que milita al conjunt tarragoní, i que fins i tot ha anotat un triple sobre la botzina del final del primer període i des de mitja pista (13-22). Era la cirereta d’uns grans primers deu minuts en què la defensa lila ha ofegat l’atac de les terrassenques que, però, no havien dit la seva última paraula.

En el segon període, tot i que les visitants han gaudit del seu màxim avantatge (15-26, minut 13 de partit), les locals han reaccionat. El JET ha fonamentat la remuntada en dues decisions tàctiques: en atac, pilotes a la pivot Redmon i en defensa, una zona 2-3. Redmon medeix més d’1m90 i sempre era la primera opció ofensiva. Davant la seva envergadura —braços llarguíssims— res han pogut fer les tarragonines. Pilotes que la interior local rebia molt amunt, es donava la volta i llençava. Redmon ha fet 10 dels 19 punts del seu equip en aquest període. Inabastable. En defensa, el JET ha situat una defensa individual que canviava a zona 2-3 amb la primera passada del Tarragona Fem Bàsquet. A la mitja part, 32-33.

A partir del tercer període, el Tarragona Fem Bàsquet ha defensat millor Redmon (8 punts en tota la segona meitat) però aleshores ha aparegut la base Silva, que ha jugat tot el matx sense descans. Ella ha agafat el relleu anotador i les liles tenien molts problemes per fer cistella, en part per la defensa local i també pel cansament. El JET és un equip amb una envergadura considerable i això ha comportat molt desgast físic.

Amb tot, l’equip tarragoní ha arribat al final amb serioses opcions de triomf (47-47 a falta d’un minut). Amb tot, el cara o creu no ha afavorit el Tarragona Fem Bàsquet, que ha llençat dos triples poc ben seleccionats i ha estat víctima, ja sense temps, dels tirs lliures de les locals en l’afany d’aturar el cronòmetre.