.

Una imatge del partit celebrat al Sagrat Cor

Hi ha alguna cosa que no acaba de rutllar al Tarragona Fem Bàsquet. De fet, és més aviat una mancança, hi falta quelcom. L’equip competeix bé contra grans rivals, planta cara, té possibilitats de triomf però sempre es queda amb la mel als llavis. És un destí cruel per un equip que mereix més cada jornada però que no té premi ni recompensa al seu bon treball. Els 20 punts de diferència contra l’Almeda són totalment ficticis. No perquè les visitants no van merèixer vèncer, que ho van fer, sinó perquè el matx va estar molt igualat en molts trams i només un final amb errades per bàndol local va deixar el marcador en 50-70.

L’Almeda arribava al pavelló del Sagrat Cor com a segon classificat, empatat a victòries amb el líder, el Joventut Les Corts (ambdós amb una sola derrota) i amb una jugadora referent a la categoria, Oma. Es tracta d’una jugadora que pot ocupar la posició de 4 però que, de fet, juga del que vol perquè té molt bon canell, físicament és molt potent i té bon domini de pilota. Podria jugar a Lliga Femenina 2 perfectament.

El matx va estar dominat per les visitants en tot moment tot i que amb diferències curtes (18-19 primer període i 25-25 minut 15). La tècnica individual i el canell de mitja i llarga distància de l’Almeda eren la seva millor arma mentre que el Tarragona Fem Bàsquet buscava Fouty al pal baix. Com sempre, la nord-americana rebia un doble marcatge dins la zona, un fet que li dificultava poder anotar, tot i que va fer un bon partit. Dos triples de Núria Vilamajor en el primer període van ajudar a obrir la defensa visitant que, però va arribar al descans amb un avantatge de 6 punts (30-36).

En la segona meitat les locals van intensificar encara més la seva defensa però el bon treball se n’anava en orris perquè les tarragonines no van saber tancar el rebot defensiu, permetent el seu rival segones i terceres opcions de tir. Les pèrdues de pilota també van ser un maldecap i això ho va aprofitar l’Almeda (40-48 final del tercer quart).

Tot i la diferència, l’Almeda tenia problemes per encistellar i, llevat d’Oma, la resta de l’equip no semblava tan resolutiu. Així, a còpia d’empenta, amb Fouty fent-se forta al pal baix, el resultat es va ajustar (48-54 a 4:26 per acabar el matx) però aleshores el tir exterior de l’Almeda i les imprecisions en atac del Tarragona Fem Bàsquet van permetre les visitants obrir un forat molt gran que no mostrava la realitat del matx que s’havia disputat fins aquell moment. Oma, des de gairebé mitja pista i sobre la botzina va clavar un triple que deixava el marcador en 50-70.