TOTS 21

Imatge virtual de la primera fase de remodelació del tanatori de Reus. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, remodelarà les instal·lacions del tanatori municipal per tal d’ampliar i millorar els espais d’ús comú, per una banda i, alhora, crear noves àrees on familiars i amics puguin realitzar un comiat més íntim als seus difunts. En aquest sentit, s’ampliarà la sala de cerimònies, s’incorporaran nous espais oberts i s’habilitarà un espai de retrobament on la família directa pugui donar l’últim adéu amb total intimitat. El pressupost del projecte serà d’aproximadament 1,5 milions d’euros. El projecte integral de remodelació del tanatori es portarà a terme en tres fases i es desenvoluparà en els propers anys.

Primer es contempla una reforma de l’actual sala de cerimònies, renovant sostres, parets i mobiliari. Aquesta actuació permetrà un increment d’un 30% de l’aforament actual -passant d’un centenar de places assegudes a les 300 places. Aquesta actuació s’executarà al llarg del 2021.

En una segona fase, es farà una ampliació de la sala de cerimònies, amb prop de 110 seients més. La nova superfície s’obtindrà a partir de la construcció d’un annex a l’actual edifici darrere de la sala actual. La nova sala, molt més diàfana i oberta, té una execució prevista inicialment pel 2022.

Un cop executades les dues primeres fases, s’ampliarà el hall actual gràcies al trasllat de les oficines del personal de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de la primera a la planta baixa. Aprofitant aquest espai, es crearà una nova sala o espai de retrobament per a les famílies.

El pressupost global de la reforma integral del tanatori serà d’aproximadament 1,5 milions d’euros i es definirà un cop redactats els projectes definitius de la segona i tercera fase. La primera fase té un pressupost de licitació de 130.00 euros i ja està contemplat en el Pla d’Inversions dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp per l’any 2021.

ACN