.

ComissariaGuardiaUrbana

El sindicat de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha emès un comunicat en què ha denunciat l’acte en defensa dels encausats pel cas Bershka, que va reunir més de 200 persones el passat dimecres a l’auditori de l’Antiga Audiència, i ha exigit als regidors de l’Ajuntament “la defensa dels seus treballadors municipals, i més per actes de la seva tasca com a funcionari públic”.

En concret, l’ASEMIT (Associació Sindical d’Empleats Municipals Independents de Tarragona) ha mostrat “malestar i preocupació” perquè al seu parer la CUP actua “aprofitant-se dels seus càrrecs institucionals” en els actes de defensa dels encausats. Cal recordar que una de les persones que es jutjarà els propers dies 9 i 10 d’octubre és Laia Estrada, regidora cupaire a l’Ajuntament.

El sindicat creu que aquest “és un cas que es troba en fase judicial i amb aquestos actes extern/populistes es pretén evidentment influenciar, condicionar o crear un estat d’opinió, en contra d’una de les parts, en un assumpte que res té a veure amb la política i aprofitar-se del mateix, per treure rèdits polítics”.

Resposta de la CUP

En un comunicat de resposta, el grup municipal de la CUP recorda que l’Ajuntament de Tarragona està personat en el procediment judicial “i, per tant, es fa difícil poder argumentar que el Consistori és utilitzat per les encausades del Cas Bershka ―en qualsevol cas, són parts oposades en el procés jurídic”. També afirmen que “nosaltres no exigirem a cap regidor que defensi res que no sigui l’ús democràtic de la nostra policia, que ha d’estar sempre al servei públic, del ciutadà i de les persones a les quals ha de protegir sempre.”

El cas Bershka

L’anomenat cas Bershka arrenca d’una protesta contra la pressió estètica del 7 de gener de 2009 convocada per l’assemblea feminista Cau de Llunes, que va acabar amb denúncies creuades entre tres detinguts i la Guàrdia Urbana. Les activistes van dibuixar a la vorera amb guix la silueta d’una persona com a part de l’acte simbòlic. Aleshores van aparèixer un grup d’agents de la Guàrdia Urbana que els van alertar que no podien fer pintades al terra. Després d’encarar-se, els agents van demanar a alguns dels manifestants que s’identifiquessin i se’ls van endur a un portal.

Els detinguts, que van passar la nit al calabós, asseguren que els agents van propinar-los puntades de peu i cops de puny a més d’insults i vexacions, i per això van denunciar la Guàrdia Urbana per detenció il·legal i brutalitat policial. Mesos més tard, va ser el cos policial qui va presentar un atestat contra tres dels membres de l’assemblea per alteració de l’ordre públic i per atemptar contra l’autoritat.