.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’entrada del Braç de Santa Tecla. Foto: Laia Díaz

Aquest dissabte, 700 anys després de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat, el Seguici de Tarragona es trasllada a Constantí per participar a la professó extraordinària i simbòlica que commemorarà el trasllat de la relíquia del Braç de Santa Tecla de Constantí a Tarragona en solemne processó. A l’ofici hi participaran de manera excepcional gran part del Seguici de Tarragona i el Seguici popular de Constantí.

Segons ha expressat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qui participarà a l’acte commemoratiu a Constantí, «es tracta d’una celebració de gran rellevància ja que serà la segona vegada en la història de la festa tarragonina que una part important del nostre Seguici es traslladarà fora de Tarragona. El batlle també afegia que la cita d’aquest dissabte «serà el veritable retorn del Seguici al carrer en el format itinerant tradicional des d’abans de la pandèmia».

A la professó hi participaran el ball de Diables de Constantí, el Drac de Sant Roc de Tarragona, l’Àliga de Tarragona, la Mulassa de Tarragona, el Lleó de Tarragona, el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de Tarragona, els Gegantons de Constantí, els Gegants de Constantí, els Nanos Vells de Tarragona, el Ball de Pastorets de Constantí, el Ball de Turcs i Cavallets ,el Ball del Patatuf de Constantí i el Ball de Gitanes de Tarragona. A més, també hi serà present el Braç de Santa Tecla per commemorar aquesta entrada de la relíquia des de Constantí fins a Tarragona.

La celebració s’iniciarà a les 18 hores amb l’anada a ofici que tindrà lloc a la plaça de l’Església de Constantí. Seguidament, s’inaugurarà una placa commemorativa d’aquests 700 anys a la Plaça del Castell, i tot seguit s’iniciarà una professó pels carrers de Constantí que històricament van formar part del recorregut que va fer la relíquia ara fa just 7 segles. Així, la professó passarà de manera excepcional per alguns dels carrers del nucli antic de Constantí, com el carrer del Castell o el carrer Església Vella.

Després del recorregut en professó pels carrers, els elements del Seguici Popular tarragoní i constantinenc arribaran fins a al plaça de les Escoles Velles, on tindrà lloc un ball de lluïment final.

A l’espera de la Santa Tecla més excepcional 

La ciutat de Tarragona escalfa motors amb la celebració de demà a la localitat veïna de Constantí per a la gran celebració de Santa Tecla 700, que viurà el seu punt àlgid durant les festes de Santa Tecla extraordinàries d’enguany. De manera excepcional, amb una durada de 14 dies, Santa Tecla 2022 acollirà tot un seguit d’actes extraordinaris que comptaran amb important participació d’entitats i associacions i en general del teixit cultural de la ciutat. Tal com ha explicat Ricomà, «les festes de Santa Tecla d’enguany, amb la commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la nostra ciutat, seran una veritable exposició de talent i tarragonisme cap a la resta del país i el món que deixarà el nom de Tarragona a una gran alçada».

Redacció