.

.

TOTS 21

Noemí Llauradó i Carles Pellicer, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Tots21

Els 4,5 milions d’euros que l’ajuntament de Reus destinarà enguany a la segona edició del Pla de Reactivació Economic i Social de la ciutat, amb l’objectiu de fer front a les diferents crisis generades per l’impacte de la Covid-19, contempla 720.000 euros per a una nova remesa de Bons Reus. Una iniciativa «d’èxit i pionera al país», segons ha afirmat l’alcalde, Carles Pellicer, en roda de premsa conjunta convocada aquest matí amb la vicealcaldesa i responsable de la coordinació del pla, Noemí Llauradó. El paquet de mesures, sorgides de l’avaluació de l’impacte de les aplicades l’any passat, també registra 810.000 euros per posar en marxa tot un seguit de mesures de reactivació en l’àmbit de l’ocupació, amb els criteris prioritaris de la conservació dels llocs de treball i de la formació. El pla es finançarà amb recursos propis via pressupost de l’Ajuntament 2021, romanent de tresoreria de l’exercici 2020, i pressupost de les empreses municipals.

“Som conscients que la crisi sanitària i els seus efectes socials i econòmics continuen. Estem al costat de la gent, i hem treballat un paquet de noves accions»ha afirmat l’alcalde. Al seu torn, la vicealcaldessa ha afegit: “Apostem per la proactivitat i per la planificació. En això hem estat pioners i referents. I també hem estat referents en fer-ho des del consens. Des del primer moment, i ara. perquè el Pla de Reactivació és i ha de continuar sent un Pla de Ciutat”.

Les accions planificades per aquest 2021 s’estructuren en quatre grans àmbits, i els pressupostos previstos són els següents:

 • Reactivació social: 300.000 euros
 • Suport a l’empresa i promoció de ciutat: 2 milions d’euros
 • Generació d’ocupació: 1,2 milions d’euros
 • Impuls del coneixement i la innovació: 1 milió d’euros.

Algunes de les accions destacades del Pla de Reactivació Econòmica i Social són:

Reactivació social

 • Dotació pressupostària per atendre les necessitats d’alimentació i de pobresa energètica generades per la crisi sanitària: 300.000 euros. El pressupost ordinari de l’Ajuntament pel 2021 ja va preveure un increment de 210.000 euros. Ordinari i reactivació sumen un import de 510.000 euros per atendre les noves necessitats generades per la crisi sanitària.

Suport a l’empresa i promoció de ciutat

 • Nova edició dels Bons Reus: 720.000 euros.
 • Reus Espais Vius, projecte de revitalització comercial dels ravals de Robuster i de Sant Pere a través de la reactivació dels locals buits per donar cabuda a negocis d’impacte positiu per a les persones i el medi ambient: 400.000 euros
 • Exempció fiscal durant 3 mesos que vam aprovar en el pagament dels rebuts de les taxes d’ocupació de la via pública i de la recollida de brossa comercial. Aquesta mesura ha suposat un estalvi per als contribuents de 280.000 euros.
 • Paquet d’ajudes i promoció de diversos sectors econòmics: 290.000 euros.

Generació d’ocupació

 • Plans d’experienciació laboral i professional, de caràcter transversal, que servirà per desenvolupar accions que es derivin del Pacte Local per a l’Ocupació: 810.000 euros.

Impuls del coneixement i la innovació

 • Projecte vinculat a la creació d’start-ups i laboratori de projectes que vincularà els sectors tecnològic, de la nutrició i de la salut: 820.000 euros.
 • Incubadora TIC Sensor, una plataforma d’acceleració empresarial destinada a la captació i capacitació del talent digital: 60.000 euros.
 • Projecte Innolab, un ecosistema i espai d’innovació, en el qual s’oferirà un servei d’acompanyament i consultoria en processos d’innovació: 30.000 euros.

J.S. / Redacció