.

Sergi Aragonès en la jugada del segon gol roig-negre.

El Reus Deportiu ha arrencat aquesta tarda la temporada de la Parlem OK Liga d’hoquei amb una victòria per 5-3 a pista pròpia contra l’Igualada. Un triomf suat i amb remuntada inclosa (els visitants havien clavat un 0-3 al minut 15) gràcies a l’eficàcia de Marc Julià en el darrer tram amb dos gols decissius.

El partit s’ha iniciat sense les penyes roig-negres a les graderies durant els primers minuts com a protesta perquè els encontres de pretemporada s’han jugat a porta tancada. En declaracions a Canal Reus TV, la presidenta de l’entitat, Mònica Balsells, explicava que la decisió ha estat deguda a “una qüestió estrictament econòmica” a causa del “moment delicat que viu el club i tenint en compte els preus de l’energia. Balsells també ha recordat que els rivals d’aquesta pretemporada jugaven en pavellons municipals, per deixar clar el contrast de la capacitat d’assumir despeses en competència amb una entitat privada. Alhora, la presidenta ha fet incidència en què obrir la pista a mitjans i finals d’agost hauria obligat a contractar gent de fora perquè el personal de l’entitat estava de vacances.

Els visitants han estripat el partit en només cinc minuts. El primer gol ha arribat al minut 10, obra de Roger Bars. Al minut 14 Riba marcava el 0-2 i només 60 segons més tard Bars sumava un doblet amb el 0-3 de nou amb un llançament llunyà. Defensa ferma i contracop eren les claus de l’Igualada davant un Reus que tenia poques idees en atac. Una blava a Cervera quan faltaven 10 minuts per al descans ha donat l’oportunitat d’encetar caseller als locals, però Marc Julià ha vist com Guillem Torrents li aturava els dos remats de falta directa (s’ha hagut de repetir per entrada precipitada d’un jugador).

No seria fins al minut 18 que els reusencs aconseguien reduir distàncies gràcies a una excel·lent jugada de Sergi Aragonès, que ha aixecat la bola i l’ha enviat al segon pal perquè David Gelmà marquès sol. A la represa, i després d’un ferro de Riba tot just a l’inici, els locals han tocat a la càrrega, s’han transformat i han arraconat als igualadins. La diferència d’intensitat ha tingut recompensa molt aviat. El 2-3 arribava al minut 28 per part de Sergi Aragonès i Joan Salvat treia profit d’una bola morta per a establir l’empat al minut 32.

Amb el partit trencat, els dos equips han jugat a la ruleta russa bolcant-se a l’atac amb poques precaucions defensives. Un període en el qual Guillem Torrents ha estat superb, desesperant fins i tot als jugadors reusencs després de salvar com si fos un pop una triple ocasió al minut 41. A l’altre costat, Martí Zapater s’ha lluït neutralitzant les perilloses contres visitants. El partit era una moneda que podia caure cara o creu, i Marc Julià ho ha resolt al minut 43 amb un tir des del pic d’àrea per establir el 4-3. Ell mateix ho arrodonia amb el 5-3 definitiu al minut 46.