El planter, celebrant l'ascens. Foto: Fabián Acidres-Reusdigital

El planter, celebrant l’ascens. Foto: Fabián Acidres-Reusdigital

Centenars de reusencs s'han reunit a la plaça Prim per celebrar el triomf. Foto: Tarragona21

Centenars de reusencs s’han reunit a la plaça Prim per celebrar el triomf. Foto: Tarragona21

El Club de Futbol Reus Deportiu ha rescrit la seva història. Els roig-i-negres jugaran la temporada que ve a Segona Divisió A, després de vèncer, molt clarament, el Real Racing Club de Santander en l’eliminatòria d’ascens. L’1 a 0 d’aquest diumenge ha estat el refermament d’un final de temporada espectacular dels homes de Natxo González, en un partit que no ha suposat gaire patiment per als roig-i-negres. La joia dels presents a l’Estadi Municipal era increïble. Mai s’havia viscut res a la ciutat, almenys, des d’un punt de vista futbolístic. La festa ha estat grossa.

El partit de tornada amb el Real Racing Club de Santander s’ha iniciat de forma immillorable. Amb l’entrada d’Edgar Hernández a la davantera com a novetat, els reusencs han sortit molt ben plantats, amb les línies força juntes per tal d’evitar ocasions de gol. A més, cada cop que el Reus sortia amb la pilota controlada, en camp contrari, creava perill. Al minut 4, Benito ha fet una gran jugada des de la banda i ha fet la passada de la mort, però Silva no ha encertat amb la remtada. López Garai ha completat la jugada amb un xut des de 25 metres, que ha sortit fora.

Les grades eren plenes i el públic animava. L’ambient ha esperonat els homes de Natxo González, més quan ha arribat el primer del partit. Vítor Silva ha marxat de dos homes i ha realitzat una gran passada a l’espai al lateral Ángel Martínez, qui ha centrat perfectament per la rematada del petit Haro. Les gairebé 5.000 persones que hi havien a l’Estadi Municipal han esclatat d’alegria.

El gol ha suposat una injecció de moral per als reusencs i els minuts han anat passant sense patir en defensa. El Real Racing Club no pressionava gaire i gran part del seu joc era aeri. No obstant, els cantabres han disposat d’una ocasió força clara al minut 19, quan Artiles ha controlat al punt de penal una molt bona centrada. Per sort, el davanter ha rematat forçat i Badia ha aturat amb certa comoditat.

Els reusencs anaven a totes en cadascuna de les disputes de la pilota i els càntabres feien alguna que altra entrada lletja. Mitja hora de joc i tot controlat. L’entrenador visitant, Pedro Munitis, no ho veia gens clar i s’ha jugat el tot pel tot amb el primer canvi. Fede ha deixat el seu lloc a Dani Martínez, qui només sortir ha tingut una ocasió força clara, després de rebre una pilota interior. El seu control, però, ha estat defectuós.

Els roig-i-negres necessitaven tenir una altra ocasió. I aquesta ha arribat al minut 32, quan Edgar Hernández ha lluitat una pilota llarga, ha pentinat amb el cap i David Haro ha introduït la pilota dins la porteria. L’àrbitre, però, ha anul·lat el gol per falta del davanter centre. Els jugadors del Real Racing Club es trobaven incòmodes i Migue García ha realitzat una falta lletja, de targeta taronja.

Els darrers minuts de la primera part, però, han estat els més intensos dels visitants. El Real Racing controlava la pilota i intentava arribar des de les bandes, amb contínues centrades. No obstant, el Reus es defensava correctament, i fins i tot, Edgar Hernández ha disposat d’un bon xut des de la frontal de l’àrea. Els roig-i-negres feien una passa enrere de cara a la segona part.

Els visitants han sortit amb empenta dels vestidors i Peña no ha arribat, per ben poc, a engaltar una rematada clara, al minu 49. Els homes de Pedro Munitis dominaven el partit, amb un Reus que ja pensava més en no encaixar cap gol que en fer-ne un de nou. Això sí, Edgar Hernández bregava amb la defensa càntabre i era objecte de més d’una falta no assenyalada per l’àrbitre.

Els milers d’aficionats no deixaven d’animar, i a mesura que passaven els minuts, la tranquil·litat era major. El públic feia l’onada i Rafa García també animava des del camp. El seny ganxet s’ha deixat de banda i la festa era total. Els càntabres, lògicament, han abaixat els braços i tant els jugadors com el públic estaven esperant que arribés el minut 90 i l’àrbitre xiulés el final.

Natxo González ha fet entrar Fran Carbia, Àlex Colorado i Isma Moyano. Però el futbol ja no tenia importància, per molt contradictori que semblés. La felicitat omplia les grades de l’Estadi Municipal, els aficionats saltaven i cridaven: “A Segona, a Segona!”. El CF Reus ha pogut fer el segon, però ja era anecdòtic.

El minut 90 ha arribat, més tard que aviat, i les emocions s’han desfermat a flor de pell. Abraços, invasió de camp i esclat d’alegria de jugadors, cos tècnics, directius i aficionats. En dos anys, l’equip ha passat de tenir com a objectiu mantenir-se a Segona Divisió B a pujar de categoria.