.

Un moment del duel que s’ha endut el Barça per 4-0. Foto: Reus Deportiu

Un Barça-Reus Deportiu d’hoquei patins és sempre un partit que aixeca passions. Si això li sumem que a aquest partit hi ha un títol en joc, el fa encara més especial. Això és el que s’ha viscut al pavelló Onze de Setembre de Lleida, seu de la final de la Copa del Rei 2022. Això i una derrota del Reus, que tot i el resultat, el conjunt roig-i-negre ha ofert la seva millor versió.

Tots dos equips s’han plantat a aquest duel final, després de patir molt a les semifinals. Els blaugranes no es fan desfer del Noia fins als darrers 10 segons de partit, mentre que l’equip que dirigeix Jordi Garcia havia de remuntar a la semifinal, contra l’amfitrió, el Finques Prats Lleida.

Inici elèctric

El partit ha començat molt elèctric, amb oportunitats pels dos equips. Quan encara no s’havien jugat 4 minuts David Gelmà ha tingut l’oportunitat d’inaugurar el marcador des del punt de penal, però el jugador roig- i-negre no ha pogut superar Sergi Fernández.

Qui sí que ha aprofitat un llançament des del punt de penal ha estat Joao Rodrigues, al minut 8, quan després de llançar la bola a la tanca s’ha aprofitat del rebot per fer pujar l’1 a 0 al pavelló lleidatà .

A mesura que anaven passant els minuts, el Barça, amb el marcador a favor, ha controlat el ritme del partit i ha anat desgastant físicament el conjunt reusenc. Les oportunitats s’han succeït a la porteria defensada per Càndid Ballart, a qui se li ha acumulat la feina. Al minut 17, Helder Nunes ha fet un tir des de fora l’àrea que ha refusat el porter reusenc, però Matías Pascual ha fet per fer pujar el 2 a 0.

Malgrat l’avantatge a l’electrònic, els reusencs no han abaixat els braços i han estat a punt de reduir la diferència, un altre cop, des del punt de penal. Tanmateix, novament, el porter blaugrana s’ha interposat a les opcions roig-i-negres aturant amb el casc el llençament de Joan Salvat.

El cronòmetre no s’aturava per al descans, i quan faltava 13 segons, novament Matías Pascual ha aconseguit el 3 a 0 arrossegant la bola dins la porteria de Càndid Ballart, quan aquest estava tapat i no ha pogut fer res per evitar un marcador gairebé definitiu, amb el qual s’ha arribat a la mitja part.

A la represa

Després dels 10 minuts de descans, s’havien de canviar moltes coses si no es volia caure, un altra vegada, en una final de Copa, i aquest Reus Deportiu no volia decebre als molts aficionats que s’han desplaçat fins al pavelló lleidatà. L’entrenador del FC Barcelona sorprenia a tothom canviant el porter i donant minuts a un Aitor Egurrola que jugava la seva darrera final d’una Copa del Rei.

Però el 3 a 0 era una llosa massa pesada per un Reus Deportiu que amb més cor que cap ha buscat el gol que el fes entrar dins el partit. Amb un marcador tan favorable, els blaugranes han controlat el partit, mentre que els homes de Jordi Garcia han buscat l’espurna que els tornés a posar dins la final.

Però seria el Barça qui aconseguiria fer pujar un gol a l’electrònic, quan una combinació entre Pau Bargalló i Nil Roca ha fet el 4 a 0 definitiu. Un càstig massa gran per un Reus que a poc a poc ha anat perdent força, mentre que el FC Barcelona allargava la possessió de la bola, fent córrer el cronòmetre.

Al minut 38, els reusencs han fet la desena falta i Càndid Ballart ha aturat el llançament de falta directa. Un fet que ha fet reviure a uns aficionats que no han parat d’animat, tot veient com s’escapava un partit massa físic que minvava les forces dels jugadors roig-i-negres, i que notaven massa la baixa de Raül Marín en les rotacions.

Al final, poca història, un Barça molt còmode, però que ha hagut de fer el millor partit de la competició, i un Reus Deportiu que, tot i el 4 a 0 ho ha provat fins al final.