.

.

TOTS 21

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va rebre ahir al rector de la URV, Josep Anton Ferré; i el vicerector de Transferència i Innovació de la URV, Miquel Àngel Bové; en el marc d’una visita institucional que posa de manifest l’excel·lent sintonia i mútua col·laboració entre el Port de Tarragona i la URV per potenciar la formació, recerca i el coneixement per al desenvolupament econòmic i social del territori. Tant Ferré, que ha signat en el llibre de visites del Port de Tarragona, com Andreu han manifestat la voluntat de consolidar l’aliança entre la URV i el Port de Tarragona.

Josep Andreu ha presentat els eixos estratègics de creixement del Port de Tarragona com són la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l’aposta per les infraestructures, la sostenibilitat i l’aposta per convertir Tarragona en port de destí de creuers. El rector de la URV ha mostrat molt d’interès en la línia de treball de projecció internacional, i ha manifestat que aquest també és un eix clau per a la universitat; en aquest sentit, tant Andreu com Ferré han manifestat la voluntat de crear sinergies en l’aposta per la internacionalització per tal de crear noves oportunitats al territori.

També s’han presentat els diferents projectes per donar impuls econòmic al territori que fan palesa que la infraestructura portuària tarragonina està al costat de la seva universitat, i aposta per la formació i la investigació com a eixos fonamentals per al desenvolupament sostenible, i el de la resta del territori.

En el marc d’aquesta aliança, el Port de Tarragona col·labora estretament i dóna suport a diferents activitats de l’àmbit universitari; a la vegada que la URV fa recerca d’interès per al Port i la ciutat, i són molts els estudis i projectes que el Port de Tarragona ha dut a terme amb la col·laboració de la URV. A més, ambdós organismes col•laboren mitjançant convenis específics en activitats de formació de personal, recerca científica, desenvolupament tecnològic, intercanvi d’experts i en la utilització i la comercialització a tercers de tecnologia desenvolupada conjuntament amb la URV.