.

.

TOTS 21

Aquest 2020 va ser reconegut en la XII edició dels Premis de la Música Independent com a Millor Artista Emergent i amb el Millor Àlbum de Músiques del Món i Fusió per ‘Manual de Cortejo’. Foto: Cedida

Aquest divendres arriba al Teatre Auditori del Morell una de les propostes més esperades de la temporada teatral del municipi. Es tracta de l’espectacle Trópico de Covadonga del reconegut Rodrigo Cuevas, que acumula èxits per allà on passa. Acaba de realitzar dues funcions al Tradicionàrius de Barcelona, ha passat per les principals capitals espanyoles, i aquesta setmana fa parada al Morell. Aquest 2020 va ser reconegut en la XII edició dels Premis de la Música Independent MIN com a Millor Artista Emergent i amb el Millor Àlbum de Músiques del Món i Fusió per “Manual de Cortejo”, un disc enregistrat amb el productor i músic Raül Refree.

‘Trópico de Covadonga’ pivota sobre els diferents codis i formes ancestrals i actuals de festeig, de ronda, d’amor. Es planteja com un cançoner popular contemporani en què el vehicle per explicar la música i les històries eternes que ens brinda el folklore són l’electrònica, l’humor, la performance i els codis de la música contemporània. Perquè la transmissió oral no només implica compartir coneixements i art, sinó també valors, els valors d’una comunitat. I els valors que Cuevas vol expandir són els humanistes: sexual, credo, llibertat social, intergeneracionalitat i bellesa.

‘Trópico de Covadonga’ és un concert escènic únic, respon a tantes certeses com incògnites de seducció proposa. L’espectacle es podrà veure aquest divendres 26 de març a dos quarts de nou del vespre, i està recomanat per a majors de 12 anys. Les entrades estan exhaurides. Pel que fa a les mesures de seguretat i higiene respecte a la Covid-19, durant la temporada l’aforament del Teatre Auditori es veurà reduït al 50% en tots els espectacles, l’ús de la mascareta serà obligatori, així com la neteja de mans i la presa de temperatura a l’entrada.

La temporada teatral, que va començar al gener, s’allargarà fins a l’1 de maig amb una desena d’espectacles de circ, teatre, propostes familiars i música. I enmig de tot plegat, el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell, que arriba a la sisena edició i que tindrà lloc del 9 a l’11 d’abril.

Redacció