.

.

TOTS 21

Una imatge de l'Antiga Audiència seguint les primeres sessions del REC Foto:REC

Després de fer més de vint pel·lícules amb títols destacats com “Actrius”, “Que ti jugues Maripili”, “Foresters” “El perquè de tot plegat” etc. Ventura Pons donarà el tret de sortida oficial del REC 2014 amb la projecció de l’opera prima del director; “Ocaña, retrat intermitent”. L’acte s’inclou dins la secció My first time que està dedicada a recuperar els origens d’un cineasta consagrat.

El festival que ja ha escalfat motors amb seccions com RISC, OFF THE WALL o MY FIRTS TIME inicia les projeccions a l’antiga audiència amb la pel·lícula de Ventura Pons.

El REC portarà a Tarragona una setmana de pel.ícules premiades a festivals i estrenes com la serbo-croata “No one’s child”,  la romanesa “Viktoria”  o la francesa “2 automnes 3 hivers” que es veuran en primícia al festival tarragoní.

A més a més en destaquen les pel·lícules en concurs com la catalana “El camí més llarg per tornar a casa” una producció de l’ESCAC, o la gallega “las altas presiones”.

Com a curiositat el REC projectarà també la pel·lícula xinesa “Trap Street” prohibida al seu país on no s’ha pogut exhibir a cap sala.

L’americana “Los hongos” amb menció al Festival de Locarno o  “52 martes” amb premi a la millor direcció a Sundace són dues apostes contrastades que també es podran veure al REC.

El REC d’aquest any arriba també amb una aposta pel cinema de països de l’est d’Europa com Polònia, Eslovènia, Romania, Ucraina o Bulgària.

El festival tindrà un toc d’aquell cinema social de l’est d’europa que presentarà a Tarragona un producte diferent al cinema més convencional, aquell acostumat a les grans produccions.

Tota la informació del REC es pot trobar a www.festivalrec.com