.

El conjunt grana s’ha vist superat en els últims minuts pels aragonesos, que han remuntat el 2-1 que figurava al minut 76. Foto: Gimnàstic de Tarragona.

Tot i perdre s’ha agradat i ha agradat al públic. El Nàstic ha encetat el curs esportiu 2019-2020 al Nou Estadi en un partit que ha servit per a presentar els jugadors i membres del cos tècnic davant de tots els nastiquers presents. El duel davant els aragonesos, de categoria superior aquesta temporada, ha servit per a conèixer el nou guanyador del Trofeu Ciutat de Tarragona, que aquest any ha celebrat l’onzena edició. Cal recordar que la desena edició va reunir als mateixos equips i els campions van ser els tarragonins.

La primera meitat de l’enfrontament ha estat molt igualada amb alternança de la possessió i sense concretar en les accions ofensives de tots dos conjunts. Bernabé ha intervingut meritòriament al xut de falta de Dwamena des de la mitja lluna de l’àrea grana en el minut 26. Mentre que deu minuts després ha estat Bonilla, qui ho ha intentat per al Nàstic. El porter Ratón ha refusat a córner el xut llunyà del sorià amb cama esquerra.

A la represa han arribat els gols i el perill a les dues àrees. El conjunt entrenat per Xavi Bartolo ha sortit ben posicionat i atrevit en les accions associatives que s’executaven des de la pròpia àrea. Pol Prats i Joel Lasso han creat perill en el 52’, amb xut del davanter sense sort. I el tècnic grana ha rotat els onze jugadors en el minut 61.

El primer gol ha estat de Pol Ballesteros, després d’una bona rematada ajustada a la base del pal des de fora l’àrea. Ha estat en el minut 71 quan l’extrem ha marcat el seu primer gol amb el primer equip. Tres minuts després, l’exgrana Luis Suárez ha posat les taules al marcador en aprofitar una indecisió dels tarragonins en la zona defensiva.

El Nàstic no ha canviat el plantejament i ha tornat avançar-se en el marcador des del punt de penal, després que Brugui hagi forçat la pena màxima. El mateix jugador ha marcat enganyant al porter. Els aragonesos han tornat a empatar mitjançant un xut llunyà del seu capità, Javi Ros, que ha entrat a prop del pal. I en els últims segons del temps reglamentari, l’equip entrenat per Víctor Fernández ha capgirat el marcador. Lasure ha aprofitat un rebuig del meta senegalès per marcar el gol de la victòria en el segon amistós que el Gimnàstic de Tarragona ha disputat en la present pretemporada.

A la conclusió i sobre la gespa del Nou Estadi, l’alcaldessa en funcions de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar; acompanyada del president grana, Josep Maria Andreu, ha fet entrega del Trofeu Ciutat de Tarragona al capità del Real Zaragoza, Javi Ros.

Alineacions

Nàstic: Bernabé Barragán, Pol Valentín, David Goldar, Juan Rodríguez, Lolo Plá, Damian Petcoff, Javi Márquez, Joel Lasso, Ferran Giner, Javi Bonilla i Pol Prats.

Al minut 61 s’han canviat els onze jugadors per Cheikh, Viti, Roger Brugué, Jonathan Pereira, Ignacio Abeledo, Djetei, Pol Ballesteros, Carlos Albarrán, Roger Figueras, Sergi Cardona i Carreón.

Real Zaragoza: Ratón, Vigaray, Lasure, Dwamena, James I, Raúl Guti, Álex Blanco, Eguaras, Atienza, S. Grippo i Luis Suárez.

També han jugat: Fede Bikoro, Linares, Pombo, Soro, Javi Ros, Nieto, Clemente i Álvarez.

Observacions
Partit corresponent a l’ XI Trofeu Ciutat de Tarragona disputat al Nou Estadi i arbitrat per Víctor García Verduda del Col·legi Català.