.

.

TOTS 21

El pilot Jan Kopecky-Jan Hlousek, al RallyRACC 2019. Foto: RallyRACC

El RACC i la Real Federación Española de Automovilismo, amb el suport de les diverses institucions i estaments que componen el territori de la Costa Daurada, han decidit que el 2020 tingui lloc el 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, prova que en la pròxima temporada puntuarà per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. La prova, amb epicentre a Salou, PortAventura World i la Costa Daurada, tindrà lloc els dies 24 i 25 d’octubre de 2020. La notícia ha estat avançada per Tarragonadigital.

L’estructura de la cursa del 56 RallyRACC s’adequarà a la normativa nacional, tant en el programa previst com en el nombre de trams cronometrats a disputar, tots sobre asfalt i en la demarcació de Tarragona, però mantenint completament el sabor esportiu d’alt nivell que el ral·li ha gaudit al llarg dels 15 últims anys en què ha estat basat en la zona tarragonina.

Aquesta decisió permet que l’engranatge organitzatiu del RACC pugui mantenir l’activitat a nivell nacional per tornar a ple rendiment en el WRC de 2021. Aquesta pausa en el Campionat del Món, a més, permet disposar de tot un any per negociar una major implicació de les administracions i ampliar el nombre de patrocinadors de la prova, així com per poder consolidar una gestió econòmicament més sostenible que requereix d’un gran esforç econòmic per ser una prova complexa i exigent.

El RACC és l’organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys, les últimes 29 edicions integrades en el Campionat del Món. La darrera vegada que el RallyRACC va ser puntuable per al Campionat d’Espanya va ser el 2000, últim any que les normatives FIA-RFEdA van permetre aquesta possibilitat.