El RACC demana desviar els camions per l’AP-7 per reduir els problemes de la N-340

El RACC demana una solució immediata als problemes d’accidentalitat de la N-340, un dels pitjors trams de la xarxa viària catalana on en els darrers 5 anys hi hagut 66 morts, 17 d’ells durant l’any 2015. La solució que ara respon a una emergència social està en mans de l’Administració i consisteix en el rescat dels camions que circulen per la N-340, una mesura que té un cost 0.

Des del passat mes de gener, la N-340 que uneix Alcanar (Montsià) i Vallirana acumula 17 víctimes mortals, més del 13% dels 121 morts registrats enguany a tota la xarxa viària catalana.

Per aquesta via hi circulen una mitjana de fins a 25.000 vehicles, i fins a un 30% de vehicles pesants, que eviten el peatge de l’AP-7. La saturació de vehicles fa augmentar el risc d’accidentalitat i posa en perill la vida de les persones que hi circulen, ja que s’hi produeixen molts avançaments que sovint acaben en xocs frontals

Solució immediata a cost 0
El RACC considera que els transportistes de vehicles pesants són també víctimes d’aquesta situació. Per això, abans que el desdoblament de la N-340 sigui una realitat, hi ha una solució senzilla i d’aplicació immediata: desviar els camions cap a l’AP-7, oferint-los un descompte del 50% en el peatge. L’experiència a la N-II a la província de Girona (on ja s’ha desviat el trànsit pesat per l’AP-7) ha obtingut un gran èxit a nivell de vides salvades, cosa que avala que la mesura també s’apliqui a la N-340.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *