.

.

TOTS 21

Pedro Sánchez en un acte de campanya. Foto: Tarragona 21

El portaveu del PSOE, Óscar Puente, ha apuntat aquest dilluns que la seva formació ja no descarta l’aplicació de l’article 155 de la Constitució –que permet suspendre competències en favor de l’Estat- a Catalunya. Malgrat que anteriorment els socialistes s’havien oposat a aquesta mesura, en roda de premsa a la seu del partit, Puente ha afirmat que “no es pot demanar al PSOE que es pronunciï sobre quelcom que el govern no té na posició clara”.

“El PSOE mantindrà una interlocució permanent i constant amb el govern [espanyol] i en funció de les circumstàncies es pronunciarà sobre les mesures a adoptar”, ha sentenciat. Segons Puente, malgrat que el 155 “no seria desitjable” ara per ara “no sabem quines circumstàncies es produiran” i per tant “pronunciar-nos d’una manera categòrica sobre qualsevol alternativa seria imprudent”. “Esperarem a veure les circumstàncies que es produeixen i en funció d’aquestes circumstàncies adoptarem una decisió”, ha dit.

Puente ha assegurat que ara per ara el govern espanyol “no té clar” la necessitat d’aplicar aquest article i el PSOE “no es pronuncia sobre hipòtesis”. “No ens pronunciarem, no ho pc dir més clar, en funció de les circumstàncies decidirem, però com que el 155 no està sobre la taula no ens pronunciarem”, ha sentenciat.

Aquestes manifestacions, però, contrasten amb les que va fer la portaveu parlamentària del PSOE al Congrés, Margarita Robles, al mes de juliol, quan va afirmar que la seva formació considera que el 155 “mai seria una solució procedent” i per tant “mai li donaríem suport”.