.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació de la moció. Foto: Tarragona Ràdio

Un moment de la presentació de la moció. Foto: Tarragona Ràdio

El grup municipal socialista presentarà una moció al proper ple per tal que la ciutat s’adhereixi a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones i de nens.

En el text, aposten per l’impuls de campanyes periòdiques per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és la pitjor cara de la violència de gènere.

Des del PSC també es reclama al govern central i al català que apliquin realment la llei, perseguint el tràfic de persones i als proxenetes que es mouen lliurement als clubs i als negocis que vinculats a aquesta activitat.
En aquest sentit, es pretén seguir l’exemple de Suècia, que penalitza els clients i ha reduït considerablement el nombre de dones que es dediquen a la prostitució.

La coordinadora del grup municipal del PSC, Ana Santos, explica que la seva postura és clarament abolicionista i alerta dels perills que comportaria legalitzar la prostitució.

En la moció, que el PSC defensarà al ple del proper dia 22, també insten les administracions central i autonòmica a establir una normativa que impedeixi la publicitat amb temes d’explotació sexual de les dones.