.

Sandra Ramos, en imatge d'arxiu. Foto: Cedida

Sandra Ramos, en imatge d’arxiu. Foto: Cedida

Després de la presentació dels pressupostos municipals, la portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, s’ha mostrat preocupada perquè creu que als comptes de l’Ajuntament li manquen un projecte de ciutat: “En un pressupost municipal s’ha de materialitzar quines són les teves línies estratègiques com a govern. En aquests comptes trobem a faltar un projecte de ciutat per Tarragona i això ens preocupa profundament”.

Davant aquesta ‘manca de projecte’ per part d’ERC, Junts i la CUP, Ramos ha presentat al conseller d’Hisenda una bateria de propostes ‘per revertir aquesta falta de visió estratègica’. Les i els socialistes tarragonins han dividit les seves demandes en 11 eixos per convertir Tarragona en una ciutat que sigui capaç d’atreure talent i generi capacitat econòmica: “Des del PSC, continuem reiterant la necessitat que té l’Ajuntament d’apostar per generar més activitat econòmica i ser capaços d’atraure més talent i més inversió. I així, poder millorar els serveis municipals que presta el consistori i revertir la manca d’inversió que hi hagut a la majoria de barris, en aquests tres últims anys de Ricomà”.

Aquests onze eixos presentats pel PSC aposten per una Tarragona més verda, més social, més feminista i amb una mobilitat més sostenible. Entre les seves propostes en microurbanisme, destaquen les d’un pla de millora de les voreres de Sant Pere i Sant Pau, recuperar l’enrajolament de les coques centrals de la Rambla Nova i l’adequació del Camí del Coma a Bonavista. A més, la portaveu socialista insisteix en la necessitat d’un nou Pla de Polígons que contribueixi a transformar-los i modernitzar-los per captar nou talent i aconseguir atreure hubs tecnològics i startups.

Les i els socialistes tarragonins també han presentat a l’equip de govern una sèrie de nous equipaments i serveis municipals per poder pactar els pressupostos: “Per ser una ciutat socialment justa creiem en la necessitat de la creació de la Llar de Gent Gran del barri del Port, l’elaboració d’un Pla de Salut Mental per a Joves i Adolescents, així com una aposta clara i decidida pel foment de l’ocupació i un Casal de les Dones que serveixi perquè Tarragona sigui una ciutat feminista referent en el territori”.

La portaveu socialista dona molta importància a potenciar una nova empresa municipal de serveis energètics per crear comunitats energètiques de producció que orientin l’excedent a la ciutadania amb preus públics, fora de la dependència de les grans empreses d’energia. En la línia d’una ciutat sostenible, Ramos creu que la mobilitat juga un gran paper. Per aquest motiu, reclama al govern municipal la creació d’un intercanviador a Battestini que agilitzarà les connexions amb els diferents barris de la ciutat i una renovació de la flota d’autobusos, que durant dos anys aquest govern ha incomplert.

Un dels altres eixos dels i les socialistes és la Tarragona cultural i, per això, sol·liciten obrir un espai lectiu a Sant Pere i Sant Pau amb la construcció d’una biblioteca que donaria servei a més de 20.000 tarragonins i tarragonines. En aquest eix, també apareixen les partides per dur a terme les intervencions necessàries al Teatre Metropol, la museïtzació de les escales romanes de l’Antiga Audiència i les excavacions arqueològiques a la Part Baixa amb l’objectiu d’ampliar l’oferta turística i crear nous atractius culturals a la ciutat.