.

.

TOTS 21

Els socialistes volen que es garanteixi el caràcter públic de l'Hospital Joan XXIII

Els socialistes volen que es garanteixi el caràcter públic de l'Hospital Joan XXIII

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Tarragona s’afegeix a les crítiques per la creació d’un consorci entre els tres proveïdors sanitaris de la ciutat: Institut Català de la Salut, l’empresa pública GiPSS, i la Xarxa Santa Tecla. Unes crítiques que fins ara s’havien sentit de veus tan diverses com el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, el mateix Col·legi de Metges de Catalunya, ICV-EUiA o la CUP. El diputat socialista Xavier Sabaté considera que aquest nou òrgan respon a la voluntat de la Generalitat de “desmantellar la sanitat pública del nostre territori (…) i una mostra més de l’acció privatitzadora del govern de la Generalitat”.

Sabaté afirma que “la Generalitat tan sols busca afeblir l’ICS quan, pels socialistes, aquest  ha de ser el principal garant  de l’atenció sanitària pública i universal, posant en mans privades serveis sanitaris que fins ara es prestaven a través d’empreses públiques”. El diputat considera que la creació del consorci es fa “amb el pretext de millores en l’àmbit de la gestió” però que “s’introdueixen canvis significatius en l’organització, qui són i com es nomenen els seus responsables”.

Per tot plegat, Sabaté posa en dubte que “aquests canvis busquin l’interès comú, la millora del servei o beneficis per al conjunt de la ciutadania” i, per contra, considera que “serveixen a uns interessos particulars que no són precisament els de la ciutadania, sinó els de qui els ha nomenat”.

Protegir Joan XXIII

Davant aquest escenari, els socialistes exigiran a la Generalitat que l’Hospital Joan XXIII no perdi activitat ni serveis de cap tipus en tot aquest procés de reorganització, i que les decisions sobre el servei sanitari de Joan XXIII i la resta de serveis del territori recaiguin en l’administració i no en altres organismes que no tenen el caràcter públic.

Segons Sabaté, “aquest model sanitari que aplica el govern convergent de la Generalitat, tan sols portarà problemes, doncs els beneficis d’alguns estaran per damunt del servei a les persones, a més també suposarà problemes laborals pel personal sanitari, donada la possibilitat de “mobilitat laboral” camuflada amb allò que ja s’anomena prestadorisme laboral”.