.

.

TOTS 21

L'adequació de les grades del circ de la plaça dels Sedassos no es podrà afrontar en profunditat

Estirada d’orelles del Grup Municipal Socialista a la Generalitat. El PSC presentarà aquest dilluns al ple municipal una moció en la que reclama a la Generalitat que inverteixi en la conservació del patrimoni romà, que és Patrimoni Mundial, per poder seguir així les exigències que marca la Unesco.

El text afirma que “durant aquests últims anys, la Generalitat no ha prioritzat els projectes presentats per l’Ajuntament de Tarragona als diferents ajuts públics que s’han convocat”, per exemple, “els ajuts europeus on es van presentar un any l’espai Pallol i a l’any següent, l’actuació a les grades del circ romà de la plaça del Sedassos”.

“Tampoc no ha tingut en compte a Tarragona” en les inversions que fa unes setmanes la Generalitat ha fet públiques, “al mateix temps que reconeixen que el conjunt de Tàrraco és el llegat romà més visitat de Catalunya passant per davant de la mateixa Barcelona”.

La moció demana que la Generalitat “inverteixi” en la conservació dels monuments de Tarragona, “tant en els pressupostos d’inversions pròpies com en els de l’Estat que també aproven”. Així mateix, demana que la Generalitat “prioritzi” els monuments de Tarragona en els respectius concurs europeus.

La moció recorda que la màxima responsable del patrimoni romà és la Generalitat i que la Unesco demana que s’acompleixi la declaració de Patrimoni Mundial.

D’altra banda, CiU ha presentat una moció en què reclama la millora dels elements patrimonials i arqueològics de Tarragona que resten tancats i no són accessibles.

L’Escola Oficial d’Idiomes

En un altre ordre de coses, el PP demanarà que la Genertalitat destini la tercera planta de l’Escola Oficial d’Idiomes a dependències per a la pròpia escola. També demanarà el PP a través d’una altra moció que la Setmana Santa tarragonina sigui declarada festa d’interès turístic nacional. Una tercera moció, el PP vol que la circumscripció electoral de Tarragona no perdi representació al Parlament de Catalunya amb la nova llei electoral. En alguns casos, com en la proposta presentada pel PSC, es parla de la possibilitat de perdre fins a vuit diputats.

Finalment, Iniciativa per Catalunya-EUiA presenta una moció on rebutja el Pla de Conca de l’Ebre elaborat pel Govern central.