.

.

TOTS 21

Imatge del trajecte dibuixat per la Generalitat. Foto: Ajuntament

El Grup Municipal Socialista ha demanat que l’Ajuntament de Tarragona aposti per prioritzar la connexió del nou Tramvia, projectat per la Generalitat, pels barris de Ponent, a través dels eixos de la T-11 i la N-340 i amb connexió intermodal amb l’estació d’autobusos de Tarragona, en la primera fase, per arribar a la resta de la ciutat, en les següents. Aquesta ha estat la proposta presentada per la consellera Begoña Floria a la reunió consultiva duta a terme ahir al vespre per part del Govern Municipal amb una seixantena d’experts i representants d’entitats, per analitzar quines al·legacions cal presentar a l’estudi informatiu del Tramcamp.

Cal recordar que aquest projecte, impulsat per la Generalitat de Catalunya, està en fase d’al·legacions. En aquest sentit, des del PSC preocupa que el Govern de Tarragona i, en concret, l’alcalde Pau Ricomà (ERC) s’hagi manifestat obertament en contra. “És necessari millorar el projecte, per això demanem que es prioritzi la connexió a través dels barris de Ponent, però no podem frenar la proposta perquè perdrem una oportunitat d’inversió importantíssima per Tarragona i pel territori”, ha explicat Floria.

La consellera socialista també ha lamentat la manca d’influència de l’actual Govern Municipal i de l’alcalde Pau Ricomà a Catalunya. “S’ha queixat que no ha estat consultat, quan la Generalitat sí que ha parlat amb altres ajuntaments com Cambrils, la qual cosa ens hauria de fer recapacitar sobre la pèrdua de pes de Tarragona en l’àmbit de país”, ha comentat Floria.

Sobre les jornades organitzades per l’Ajuntament per parlar del tema, Floria ha agraït la predisposició de les entitats i experts participants perquè “han aportat el que han pogut en un procés consultiu que s’ha convocat sense temps ni espai per deliberar amb garanties”. Malgrat tot, Floria espera que el Govern Municipal estigui a l’altura i no deixi perdre la inversió de la Generalitat en la millora de la mobilitat del territori. “El projecte és millorable, per això hem de ser proactius com Ajuntament en fer al·legacions en favor dels interessos de la ciutat, però en cap cas l’hauríem de deixar perdre”, ha conclòs Floria.

Redacció