.

.

TOTS 21

Santi Castellà, Sandra Guaita i Joan Ruiz en una imatge d’arxiu. Foto: PSC

Hora de passar comptes després de l’aprovació surrealista, ahir al Congrés dels diputats, de la reforma de la reforma laboral que havia de ser derogada. El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha considerat aquest matí “incomprensible” que “partits que s’autodefineixen com d’esquerres, com ERC, hagin votat en contra posant-la en perill i permetent, amb la seva irresponsabilitat, que en cas de tombar-la el que continués en vigor fos la reforma laboral implementada pel PP el 2012 per part de persones tan sensibles als drets dels treballadors com el senyor Rajoy o la senyora Soraya Sáenz de Santamaria”.

“A Tarragona es dona la circumstància que el diputat d’ERC Jordi Salvadó havia estat secretari general d’UGT a les nostres comarques. Considera el senyor Salvadó que la UGT, que dona suport a la reforma, també està “venuda al capital”? Creu que els independentistes defensen millor als treballadors i treballadores que els sindicats que representen, precisament als treballadors? No s’entén res de res”, ha etzibat.

“La veritat és que només calia veure la cara hieràtica que se li va quedar al senyor Rufián quan contemplava els crits d’alegria dels diputat de Vox i PP quan al principi semblava que havia guanyat el “no” a la reforma. Que els vots d’ERC servissin per donar aquesta gran alegria a la dreta extrema i l’extrema dreta seria com per pensar-s’ho, com per pensar-s’ho de debò…”, ha acabat Joan Ruiz.

“Beneficiarà als 30.000 treballadors de l’Hosteleria a Tarragona”

Per la seva banda, la també diputada del PSC, Sandra Guaita, ha afirmat que la reforma laboral és “una excel·lent notícia no només pel Govern progressista sinó, sobretot, pels treballadors i treballadores d’aquest país”. La reusenca ha emfatitzat que «darrere dels conceptes hi ha persones, persones de carn i ossos que tenen una vida i que mereixen un Govern, com aquest, que treballa per millorar les seves condicions de vida i de treball».

Per exemple, Guaita ha explicat que «gràcies a l’aprovació de la reforma laboral els més de 30.000 treballadors del sector de l’hosteleria de les comarques tarragonines cobraran, de mitjana, 5.351 euros bruts anuals més. Això és el que és important i això és el que la dreta negacionista -i els seus sorprenents i circumstancials aliats- volia evitar ahir».

En el mateix sentit s’ha manifestat el senador del PSC per Tarragona, Santi Castellà, qui ha afirmat que “aquesta reforma laboral recupera drets que van ser laminats pel PP quan va estar al Govern. Una reforma, vull recordar, que compta amb el suport dels representants tant dels treballadors i treballadores com dels emprenedors i empresaris d’aquest país.”

Redacció