.

.

TOTS 21

La portaveu del grup municipal socialista, Sandra Ramos. Cedida.

La portaveu del grup municipal socialista, Sandra Ramos. Cedida.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha denunciat que la CUP està beneficiant a empreses afins a aquesta formació, a través dels contractes menors: “D’ençà que la CUP va entrar al govern, aquestes empreses han incrementat en un 1.200% la seva facturació amb l’Ajuntament”. Ramos afirma que les conselleres anticapitalistes hauran de donar explicacions a la seva assemblea davant la falta d’ètica: “A veure com argumenten davant el seu electorat, que empreses afins a la seva formació han vist augmentades en més de 125.000€ la seva facturació, quan aquestes conselleres són les primeres a donar lliçons d’ètica i moral a la resta de grups polítics del consistori”.

El PSC explica que hi ha tres empreses cooperativistes (El Far, Gamlab i Escamot) que estan sota el paraigües de ‘La Teulada’, una xarxa de cooperatives del Camp de Tarragona. La portaveu socialista ha detallat totes les factures que aquestes empreses reben de l’Ajuntament de Tarragona, a través de contractes menors: “Des de l’entrada de la CUP al govern, la cooperativa el Far ha passat a facturar 62.091€, quan abans rebia del govern municipal un total de 10.059,18€. Gamlab ha passat de no tenir cap contracte menor amb el consistori tarragoní, a facturar 39.543,67€. Escamot tampoc tenia cap facturació del govern municipal i, des de l’entrada de les dues conselleres de la CUP, ha facturat 26.093,95€. En total des del mes de juliol de 2021, sumen 125.398,35€, el que suposa un increment de la seva facturació en un 1.246,6%”. A més, Ramos recorda que ahir mateix va sortir una notícia on s’adjudicaven 13.794€ a Escamot: “És un no parar”.

Les i els socialistes tarragonins posen de manifest l’afinitat d’aquestes cooperatives amb la CUP, perquè els treballadors/es i fundadors/es d’elles són militants de la formació a Tarragona ciutat. A més, recorden que La Teulada ja ha rebut una subvenció de 75.000€ de l’Ajuntament pel seu nou local, a la qual se li ha de sumar els 200.000€ d’ajuda que li va transferir la Generalitat.

Ramos anuncia que, demà al plenari, demanaran explicacions a l’alcalde i realitzaran una bateria de preguntes per resoldre “els molts dubtes que generen aquestes informacions”. El PSC afirma que si les respostes no són satisfactòries, obren la possibilitat a demanar destitucions. També, expliquen que donaran l’oportunitat a ERC per estudiar les possibles mesures legals que requereixi aquest tema.