.

.

TOTS 21

Foto del vehicle de la regidora

Foto del vehicle de la regidora

El PSC condemna ‘de forma rotunda’ les pintades amenaçants que han aparegut a Mont-roig del Camp i que, per primera vegada, han afectat la casa particular i el cotxe d’una regidora del grup socialista de l’Ajuntament.

Així, amenaces del tipus «traïdors», «fora del poble», o «l’enemic el tenim a l’Ajuntament» (amb la imatge dels 7 regidors del PSC) han aparegut a diverses instal·lacions municipals i mobiliari públic.

Cal recordar que el PSC va guanyar les recents eleccions municipals a Mont-roig del Camp amb el 34% dels vots, incrementant tant el nombre de sufragis com el de regidors.

Davant d’aquests fets tan greus l’alcalde del municipi, Fran Morancho, ha condemnat «aquesta nova manifestació de vandalisme sectari que ja amenaça les persones a casa seva. Tots els i les demòcrates hem de mostrar el nostre rebuig a fets tan lamentables, sense ambigüitats. En cas contrari ningú pot saber quin serà el proper objectiu dels feixistes violents.»

L’alcalde ha manifestat tot l’escalf «de la bona gent del municipi a la regidora que ha estat assenyalada pels vàndals. Mont-roig és i serà un poble sinònim de llibertat, amb pau i tolerància. Els violents mai aconseguiran trencar la nostra convivència. Confio que tots els grups municipals condemnin aquestes accions del tot reprovables.»

Per la seva part el PSC reitera que denunciarà tots els atacs i amenaces de què siguin objecte els regidors i regidores socialistes que estan als ajuntaments i les institucions perquè representen una part molt important del poble de Catalunya que no serà silenciada pels violents i els intolerants.

Finalment, el PSC torna a fer una crida a la serenitat i a no justificar, ni per acció ni per omissió, la violència descontrolada que aquestes darreres nits ha sacsejat nombroses ciutats del país. El diàleg polític des de la llei, la pau a l’espai públic i la preservació de la convivència són i seran la carta de presentació dels i les socialistes catalans. Aquells que creuen que atacant-nos posaran en qüestió els nostres valors socials i conviccions democràtiques estan molt equivocats.

Reacció de l’Ajuntament

Altrament, l’Ajuntament ha denunciat aquests fets davant la Policia Local i a través dels seus Serveis Jurídics està estudiant les possibles accions judicials a emprendre. Així ho ha determinat desrés d’una Junta de Govern extraordinària que ha condemant la razzia de pintades aparegudes al municipi, inclosos els atacs a la regidora.

El consistori recorda que «qualsevol manifestació de rebuig a la sentència per sedició contraels líders independentistes és legítima i es troba emparada dins l’Estat de Dret, sempre quees produeixi amb civisme, tolerància i respecte. L’Ajuntament seguirà vetllant per assegurar la neutralitat institucional i la convivència i el pluralisme en l’espai públic del nostre municipi.»