.

.

TOTS 21

El portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín.

“És vergonyós i lamentable que el màrqueting polític del govern municipal de Junts, ERC i Ara Reus repercuteixi, de nou, a les butxaques de la ciutadania. Aquests no són els pressupostos que necessitem, no responen a l’interès general i no fan de Reus la ciutat compromesa amb l’emprenedoria, el comerç i el dinamisme econòmic i social”. Així ho assegura el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, que avui ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar el seu vot en contra d’aquests comptes i la presentació d’al·legacions per provar de reconduir-ho.

Pel PSC, cal dedicar esforços urgents a conèixer les mancances i necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, el portaveu socialista afirma que “un govern que no escolta a la ciutadania i els seus problemes és un govern que no mira a la ciutat i que només treballa pensant a fer-se la foto” i lamenta que “aquesta falta de sensibilitat amb la ciutadania per part de Pellicer, Llauradó i Rubio comporti un altre augment a les butxaques dels reusencs i les reusenques”.

“El govern de Junts, ERC i Ara ven la bandera de bona gestió econòmica i de voluntat d’escoltar a la ciutadania, però els increments tarifaris de les diferents empreses municipal que patirà la ciutadania demostra que això és una contradicció. El Tarifazo de l’Ajuntament de Reus per l’any 2022 desemmascara la imatge que venen. Quan una ciutat suposadament disposa d’un estat de bonança econòmica, no cal que realitzi aquests grans increments de cost de vida a la població. “La bona gestió econòmica de l’Ajuntament no és certa” afirma el portaveu socialista.

«De què ens serveix que es construeixi una piscina coberta?»

“De què ens serveix que es construeixi una piscina coberta a la qual no podrà accedir la majoria de la població per culpa de les seves elevades quotes si això comporta que les tarifes del gimnàs municipal augmenten?” La cobdícia i els afanys d’inauguracions del govern no poden repercutir sobre les tarifes dels serveis públics de la ciutat” remarca Martín, que denuncia l’augment de totes les tarifes dels abonaments del gimnàs municipal així com de la majoria de serveis de l’empresa Reus Esport i Lleure (RELLSA): activitats dirigides, aiguagim, passis de les piscines municipals, etc.

En aquest sentit, el portaveu socialista posa èmfasis en la pujada de tarifes de gairebé totes les empreses municipals. “Quan abans un emprenedor llogava un despatx a REDESSA per 99€, ara haurà de pagar-ne més de 230€, una pujada de més del 130%. Així és com des de l’Ajuntament es vol ajudar als autònoms i microempreses de la nostra ciutat? Per altra banda, com s’entén que es digui que es vol potenciar el transport públic si l’any 2022 el govern pujarà el cost de tots els seus abonaments?” qüestiona Martín, que també alerta sobre les pujades de preus de la zona blava de la ciutat i les seves àrees d’aparcament municipal així com del servei d’aigües i dels serveis funeraris. El portaveu socialista lamentable que “totes aquestes tarifes depenen únicament del govern municipal de Junts, ERC i Ara Reus i no només no les baixen per ajudar a la ciutadania i facilitar el seu dia a dia, sinó que les augmenten”.

«De què serveix que l’alcalde se’n vagi d’excursió cada setmana als barris si no atén les necessitats de qui hi viu?»

“Davant l’època inestable que estem vivint, amb treball precari i amb la majoria de sectors econòmics encara patint les conseqüències de la pandèmia, augmentar les tarifes de tots aquests serveis públics és sinònim d’un govern que no mira a la gent. De què serveix que l’alcalde se’n vagi d’excursió cada setmana als barris si no atén les necessitats i demandes de qui hi viu?, es pregunta el portaveu socialista.

Segons Martín, “el govern municipal no te cap visió de futur, ni disposen de cap pla ni mena de prioritat. No atenen l’interès general de la ciutadania i l’única estratègia que tenen és la de pujar els costos a la població per tal de poder fer-se fotos en inauguracions i obres no demanades per la ciutadania. Aquesta pujada de costos és una triple negació: Són uns increments que no estan justificats, que no responen a l’interès general de la ciutadania i que són un perjudici a la imatge de Reus com ciutat que fomenta el comerç i l’emprenedoria. El govern posa pedres al camí per tal que la gent gaudeixi dels diferents serveis de la ciutat.”

«Són uns pressupostos elitistes»

Així doncs, Martín reclama uns pressupostos reals, que mirin al futur però sobretot al present, i que atenguin i solucionin les demandes dels veïns i veïnes de la ciutat. “La ciutat que ells miren no és la ciutat de Reus. Aquests pressupostos no són per ajudar a les persones que més ho necessiten, són uns pressupostos elitistes que només miren a la ciutadania que ja té el més bàsic resolt” apunta el portaveu socialista.

Per totes aquestes mancances, el grup municipal dedueix que no són uns pressupostos realistes. “No es corresponen a les necessitats i desitjos de la ciutadania i per això hi votarem en contra”, ha conclòs en portaveu, que no ha volgut passar per alt la manca de respecte del govern que ha exclòs de qualsevol negociació els grups de l’oposició a l’hora d’elaborar els pressupostos. “No se’ns ha donat cap opció d’aportar propostes ni se’ns ha ofert la possibilitat de negociar res. Un menyspreu lamentable, que posa en evidència els perills de la majoria absoluta del govern i posa en èmfasis el seu totalitarisme. No hi ha cap voluntat de consens”, ha reblat.

Redacció