TOTS 21

La portaveu socialista, Sandra Ramos. Foto: PSC

El Grup Municipal Socialista, davant «l’increment de la inseguretat a tota la ciutat», ha demanat aquest dimarts a l’actual equip de govern «solucions concretes i eficients per fer front al problema». La seva portaveu, Sandra Ramos, ha criticat que l’única solució que ha plantejat aquest alcalde ha estat prohibir espectacles musicals i denuncia la seva passivitat davant els greus problemes de seguretat que està patint la ciutat. Ramos reclama a Ricomà que deixi de tirar pilotes fora i treballi de veritat per la seguretat i la convivència dels tarragonins i tarragonines: «Les darreres setmanes, diferents barris de la ciutat estan patint preocupants casos d’inseguretat, ja siguin els botellots a la Vall de l’Arrabassada, les baralles a Campclar o els actes violents al centre de Tarragona, entre d’altres. La ciutat necessita urgentment una resposta i no un govern que encara no ha fet la seva feina». Per tot això, el Grup Municipal Socialista ha demanat una reunió amb la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil,  Cristina Guzmán. L’objectiu de la trobada és abordar la situació d’inseguretat que estem patint tots els ciutadans i ciutadanes i saber quins són els plans de seguretat de cara a les festes de Santa Tecla.

El PSC demana al govern municipal que deixi d’excusar-se en la Generalitat i convoqui les places per augmentar la Guàrdia Urbana: «És intolerable que un alcalde de capital de província s’excusi en el govern català, quan són del mateix partit. De veritat, sent de les mateixes sigles, encara no s’han reunit?, i hem de creure que la culpa és només de la Generalitat?», es pregunta Ramos.

Les socialistes tarragonins recorden que porten mesos reclamant l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana, ja sigui amb agents de carrer, com amb càrrecs intermedis. Per a Ramos, aquest govern ha de començar a complir les seves promeses i continuar amb la línia de l’antic govern socialista, que va apostar per la instal·lació de càmeres de seguretat a Llevant i a la Part alta. Els i les socialistes vam treballar per fomentar les comissaries de proximitat, iniciativa que cal recordar que el darrer conseller de Seguretat, Manuel Castaño, va assegurar que es reprendrien a mitjans d’aquest 2021. Un cop més, una promesa no complerta.

Aquesta setmana, el Grup Municipal Socialista es reunirà amb la nova consellera de seguretat, Cristina Guzmán, per traslladar-li les seves propostes per millorar la seguretat a Tarragona i que sigui coneixedora de l’augment de la inseguretat que estan patint a tota la ciutat.

Redacció