.

.

TOTS 21

La portaveu del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, i del conseller socialista Francesc Roca, a la porta de l’edifici del Banc d’Espanya. Foto: Eloi Tost

El PSC de Tarragona ha afirmat aquest dilluns que sospita que el govern municipal vol renunciar als 2 MEUR dels fons Feder per reformar l’antic edifici del Banc d’Espanya. El projecte contempla convertir l’immoble en el Banc de la Ciència i el Coneixement, un espai de recerca i divulgació científica al centre de la ciutat. Els socialistes han denunciat “l’immobilisme” de l’executiu local a l’hora de tramitar les obres, que han d’estar enllestides a finals del 2023. Al setembre, l’equip de govern de la ciutat va explicar que un cop fet el projecte executiu havien vist que el projecte s’encariria dels 4 MEUR previstos inicialment fins als 7,2 MEUR, i van acusar els socialistes d’haver fet una estimació que “no era real”.

La portaveu del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, ha apuntat que els 2 MEUR del fons Feder no s’han de deixar perdre “sota cap concepte” i ha destacat la importància de la iniciativa per revitalitzar un espai de més de 3.000 metres quadrats al centre de la ciutat que porta tancat des del 2003.

L’equip de govern va apuntar que, amb el sobrecost previst, no el tirarien endavant a qualsevol preu i van exposar que volien demanar aportacions dels fons Next Generation. El conseller socialista a l’Ajuntament, Francesc Roca, ha demanat no esperar a aquest suposat finançament addicional: “Encara estem a temps de no renunciar al projecte i al cofinançament. Davnat les incerteses que pot generar un Next Generation, avui tenim una certesa”, ha dit en referència als fons Feder, i ha reclamat “agilitzar la contractació”

Eloi Tost