.

Ana López, portaveu  del PSC a Cambrils.

“Ens alegrem que, per fi, el govern de Cambrils hagi decidit actuar i hagi pres mesures cautelars davant d’una situació d’assetjament que fa més de dos anys que venim denunciant”, assegurava aquest divendres la regidora i portaveu del PSC de Cambrils, Ana López. “Lamentem profundament el patiment d’aquesta persona que ha estat assetjada per un company de treball i que dia rere dia ha hagut de trobar-se’l cara a cara a la feina. Davant d’un conflicte laboral d’aquesta índole s’han d’aplicar mesures d’ofici”. Malgrat tot, des del PSC es manifestava “la nostra sorpresa perquè avui mateix, el treballador segueix al seu lloc habitual de feina. No entenem res”.

Es dóna la circumstància que l’actual portaveu del PSC -ara a l’oposició- quan ostentava el càrrec de regidora de l’àrea de promoció Econòmica (a la que estan adscrites víctima i agressor) ja va signar un informe amb data 31/7/1080 redactat per la tècnica de l’àrea alertant de la greu situació que estava succeint al centre de treball municipal i ho va posar en coneixement tècnic i polític. “No és de rebut que ara diguin que no saben res de l’informe; perquè aleshores ho vaig posar en coneixement del govern del qual formava part, ho vaig parlar amb l’alcaldessa; i també perquè ho vam parlar amb el secretari i Recursos Humans”.

“Al meu entendre -afegia- hi ha hagut una negligència del govern per inacció, per passivitat, per desinterès… no puc entendre perquè no han fet res tot i les reiterades pressions polítiques a nivell de juntes de portaveu, comissions informatives i, posteriorment, també a través de plenaris”, apuntava López.

La regidora també afirma que “un cop el PSC va deixar el govern, després de les eleccions del 2019, vaig advertir al regidor entrant quina era la situació que es donava a l’àrea, perquè hi havia un informe que recollia les conductes inadequades d’aquest treballador”. I, fins i tot, assegura López que “vaig suggerir que se li apliqués un acomiadament improcedent, un cop coneguda una sentència judicial de juliol del 2019 que condemnava al conserge per abusos sexuals a una menor; ja que des dels serveis jurídics de l’Ajuntament ens deien que no podem actuar si la sentència no era ferma” (la sentència que està recorreguda per l’acusat). Per López, aquesta “reincidència” en la conducta era prou significativa com per seguir endavant amb un acomiadament.

Revisar protocols

El PSC, vist com s’ha portat aquest cas, demana que es revisin els protocols d’actuació municipals. “Políticament no entenem que després de tenir un informe a les mans amb aquestes greus acusacions, tot i que aleshores la víctima no va voler denunciar, no s’hagi actuat d’ofici fins dos anys després, quan el Diari de Tarragona va demanar explicacions a les parts implicades per escriure una notícia”. I afegeix que, “quina casualitat, el dia abans que surti l’article des del govern mouen fitxa i han retirat el conserge del seu lloc de treball durant 15 dies a l’espera de veure què fan”.

“Sospitem que aquest informe ha estat guardat a un calaix, sense poder arribar a entendre el perquè s’ha dut a terme una inacció manifesta davant d’un assetjament manifest”, ha conclós Ana López.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */