TOTS 21

Ana López, cap de llista del PSC a Cambrils

El PSC de Cambrils denuncia retallades en personal i serveis a les llars d’infants municipals i demana al govern que s’expliqui d’una vegada per totes de “quin és el full de ruta que volen seguir després del tancament de l’empresa Ingesol, que gestionava les llars d’infants municipals”. Per la portaveu socialista, Ana López, “ens sembla un escàndol que haguem estat demanant transparència, informació, i que la resposta hagi estat sempre que ho estaven treballant i que ja ens ho explicarien. A data d’avui, no sabem res per part del govern però el col·lectiu d’AFA de les llars sí que han rebut informació de que hi haurà retallades”.

Des del grup Municipal del PSC, afirmen, “estem al costat de l’AFA, i, com ells, també ens oposem als canvis que volen aplicar, donat que estem a meitats de curs; un curs molt diferent marcat per la pandèmia, i on els infants ja tenen uns referents. Canviar qualsevol aspecte només els crearia inseguretat”. López assegura que “és inadmissible que vulguin aplicar retallades en personal” perquè, fins i tot, “s’hauran de juntar grups bombolla en alguns moments puntuals del dia, com a les hores de menjador o les hores de dormir; o que es passi de tenir 2 educadores per aula a tenir-ne 1,5; que es canviïn els referents a l’aula o que es vulgui ampliar al màxim l’ampliació de l’aforament”.

López considera que “cal seguir donant suport a les famílies que han triat aquesta llar d’infants segons un Projecte Educatiu que ara mateix trontolla”.

El deute pendent

Els socialistes també volen claredat en els comptes públics i saber del cert quin és el deute que té la Generalitat amb l’Ajuntament de Cambrils pel que fa a les subvencions a llars d’infants Galereta i Maria Dolors Medina entre els cursos 2012 i 2015, que estava reconegut en 1.144.000 euros. López explica que “a través d’un un informe d’alcaldia del 2 de desembre de 2020 ens asseguraven que la Generalitat ha pagat un 7% del deute per valor de 33.800€ i que la resta -505.920€- ho pagaran de forma prorratejada durant els propers 10 anys. A mi no em quadren els números. Ballen més de 600.000 euros al nostre favor que estaven reconeguts al 2018 però que ara han desaparegut”.

Els antecedents Des del PSC de Cambrils el 19 d’octubre es va sol·licitar informació en comissió, tot sol·licitant una reunió específica a la comissió informativa que encara no s’ha produït; posteriorment, el 10 de novembre es va reiterar la sol·licitud via instància i, al darrer plenari del 29 de gener ja es va deixar clara la postura socialista: “Lamenten la manca d’informació sobre el futur d’Ingesol i les dues llars municipals de Cambrils. Fa mesos que li van demanar una reunió informativa a la comissió d’educació al regidor, es va comprometre a fer-la en un curt termini com consta en l’acta, vam fer la petició per escrit, en junta de portaveus a la passada comissió, i la seva resposta és que ho estan estudiant. És una falta de respecte i transparència cap a tothom, començant per els 35 treballadors i treballadores afectats, la oposició i tota la ciutadania”.

Redacció