.

.

TOTS 21

Estat de l’antiga via del tren a Cambrils. Foto: Cedida

“No ens consta que el tripartit a l’Ajuntament de Cambrils hagi sol·licitat al Ministeri de Foment poder obrir passos per trencar la manca de mobilitat al llarg de l’antiga via del tren”, ha afirmat aquest dissabte en nota de premsa la portaveu del grup municipal del PSC, Ana López. “Hem preguntat en reiterades ocasions quines gestions han fet i no ens han donat cap resposta”. Per tot plegat -afegia López- “ens sorprèn que ara diguin que lamenten el retard en el desmantellament de l’antiga via”.

“Que continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi és una evidència en la que ja fa molt temps que alertem des del PSC; però a d’altres municipis, com Salou o Mont-roig han pactat poder obrir passos per millorar la mobilitat i ja estan funcionant”, afegia la portaveu socialista a l’Ajuntament de Cambrils. “A què esperen a Cambrils?”.

Per López, com a primer pas “volem que s’obrin accessos per eliminar puntualment la via a l tram d’Institut Ramon Berenguer IV i residència d’avis; a la Rambla Vidal i Barraquer; a la zona de la torre de Cambrils; per l’escola Cambrils al barri del Molí de la Torre; a la benzinera de Vilafortuny-Hotel Princess; així com a Cambrils Mediterrani”, apuntava. En paral·lel, afirma la regidora socialista que “hem estat i serem molt bel·ligerants perquè s’executi el desmantellament de la via actual i que s’eliminin els talussos i obstacles i això ens permetrà planificar de forma consensuada una avinguda Diputació àmplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable a on establir nous comerços; a més de fer possible també l’obertura de l’Eixample vila al mar -com una continuació del passeig Vidal i Barraquer- a través de l’avinguda Horta de Santa Maria”. “Tot plegat -afegia- passa pel desmantellament de la via del tren i l’eliminació dels obstacles, entre ells el de l’antiga estació”.

Les propostes del PSC

Des del PSC ja fa temps que disposen d’unes línies mestres per millorar la mobilitat al municipi, trencant, aquesta barrera i que -de retruc- milloraria també l’activitat turística. Són:

  • Encarregar el projecte de remodelació de l’avinguda Diputació tenint en compte el desmantellament de l’antiga via del tren ( des del Club Nàutic fins a l’Hotel Augustus).
  • L’enderroc de l’antiga estació de tren i redacció del projecte de connexió del Barri l’eixample fins a Horta de Santa Maria a través de l’antiga via.
  • La redacció de projecte de pàrquing i plaça pública a l’actual estació d’autobusos, en coordinació amb el Pla de Mobilitat i gestionar el trasllat de l’estació d’autobusos al costat de la nova estació de tren.
  • Signar un acord, amb un conveni marc de gestió del nou pàrquing de la estació de tren amb ADIF.

Redacció