.

.

TOTS 21

Sandra Ramos, en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, considera que no és el moment de pujar impostos i creu que l’alternativa és la utilització del romanent. Ramos ha demanat la convocatòria urgent de la Taula Estratègica de Desenvolupament Econòmic, aquest espai de diàleg que va crear l’equip de govern en plena pandèmia, després de reclamar-ho el PSC, té l’objectiu de sumar els principals actors econòmics i socials per “posar en comú l’horitzó de la recuperació socioeconòmica”. La portaveu socialista denuncia que aquesta Taula només s’ha reunit un cop en any i mig de pandèmia i insta a l’equip de govern a què es reuneixin de nou. “Creiem que davant d’un possible augment d’impostos, aquest govern municipal hauria d’haver convocat aquest espai de diàleg per saber l’opinió i la realitat dels agents socials i econòmics de Tarragona. És totalment inacceptable que no ho hagin realitzat, és una mostra més de la manca de participació i diàleg que duu a terme constantment el govern d’ERC, Junts, la CUP i el conseller no adscrit”, afirma Ramos.

Per als i les socialistes, l’increment de la taxa de l’IBI i de la brossa és degut a “dos problemes endèmics de l’equip Ricomà”. El PSC explica que el primer agreujant és la nul·la estratègia fiscal d’aquest govern municipal: “No hi ha cap criteri polític per apujar impostos, en un any en el que hauria de ser el de la recuperació socioeconòmica”. I el segon problema, segons els i les socialistes, és la poca capacitat d’interlocució amb la ciutadania: “Ens preocupa moltíssim que no s’hagi consultat aquesta pujada a les associacions de veïns veïnes, ni a cap entitat de la ciutat, com poden ser els sindicats, les associacions empresarials, les pimes, autònoms i el tercer sector”.

Ramos reafirma el vot contrari del PSC en el ple de divendres: “És totalment injustificable que es plantegi un augment dels impostos municipals, en un any on l’aportació de l’Estat augmenta en cinc milions d’euros i es podrà tornar a fer servir el romanent”. La portaveu socialista creu que aquest increment de les taxes no és degut a un problema de falta de recursos, sinó que és a causa de la mala gestió de l’actual govern municipal.

Redacció