.

.

TOTS 21

Els socialistes han exhibit múscul amb l’assistència de més de 250 persones a l’acte

El Grup Municipal del PSC ha celebrat aquest vespre al barri Fortuny un acte per fer repàs dels tres anys de mandat, afrontar el que resta i pensar ja en el 2023, l’any de les eleccions.

Els socialistes han exhibit múscul amb l’assistència de més de 250 persones a l’acte en el qual s’ha empoderat als assistents a formar part del canvi i unir-se al projecte de ciutat per despertar Reus i posar-lo al lloc que li pertoca. “És el moment que tots sumem i posem el millor de nosaltres per crear un projecte de ciutat que faci avançar Reus. Fa massa temps que la ciutat està adormida i, per tant, estancada”, ha revindicat l’alcaldable del PSC, Andreu Martín, qui ha afegit que “ha arribat l’hora del canvi per posar Reus al lloc on es mereix i només ho podrem fer amb la força i l’impuls de tots vosaltres”.

L’alcaldable ha recordat els motius pels quals ha decidit tornar-se a presentar com a cap de llista i ha assegurat que ho fa “amb més ganes i il·lusió que ho vaig fer el 2019” i que “durant aquests tres anys que portem de mandat, tot l’equip del PSC hem estat treballant molt per posar Reus al lloc que es mereix i creiem que ara és el nostre moment”. Pel que fa a la tasca del Govern, Martín ha criticat que “no podem passejar per Reus i veure una diferència tan gran entre carrers, no hem de diferenciar entre barris i centre, la ciutat ha de ser homogènia per fer de tots els reusencs i reusenques ciutadans de primera, sense distincions”, i ha afegit que “tots els carrers han d’estat en bon estat, nets, segurs, suficientment il·luminats. La via pública ha de ser amable i agradable”.

En aquesta línia, l’alcaldable ha assenyalat que “és molt important que els reusencs i reusenques tinguem grans espais verds on puguem practicar esport, passejar, descansar i passar estones agradables amb la família i els amics”, i ha remarcat també la necessitat de millorar el transport públic: “L’hem de potenciar molt més per oferir un servei de qualitat a la ciutadania”. Martín també ha criticat el paper de la Generalitat a la ciutat pel que fa al finançament de les escoles bressol, a les millores de l’estació d’autobús, l’oficina de rehabilitació d’habitatge, el desdoblament del CAP Sant Pere i el dispensari del barri Gaudí. “De res serveix tenir una delegada del Govern de Catalunya a Reus si aquesta no lluita perquè es facin realitat les inversions a la ciutat”, ha etzibat Martín, qui també ha criticat que “molts han tingut l’oportunitat de fer créixer la ciutat, però en comptes de consolidar propostes, segueixen parlant de futur sense cap projecte rellevant executat”.

Pel que fa al seu projecte, el portaveu ha recordat la trajectòria de la ciutat amb un govern socialista, quan es va crear l’Hospital, el Gaudí Centre, es va fer el centre per a vianants, es va construir la Fira, el Tecnoparc o es va fer el Pla de Barris per millorar Sol i Vista, Immaculada i el Carme, entre altres projectes. També ha remarcat la seva tasca en la passa endavant per establir l’estació de Bellissens i l’estació Intermodal, així com l’execució dels polilleugers Joan Rebull i Cèlia Artiga, i ha destacat la necessitat d’executar el pavelló del Molinet. Pel que fa a futurs projectes que tirarien endavant en un govern socialista ha destacat l’aproximació de l’administració a la ciutadania, “perquè hem d’estar sempre al servei dels nostres habitants i ha de ser molt senzill accedir-hi”, reformar i potenciar el Mercat del Carrilet i el comerç de proximitat, impulsar definitivament un nou equipament a Tecnoredessa, i polítiques d’habitatge social.

Martín ha finalitzat la seva intervenció apel·lant als assistents a “fer arribar el projecte a tots aquells que vulguin millorar la ciutat per tornar a tenir un Reus més proper, amb un Govern que escolti les necessitats reals de la ciutadania”.

En l’acte també ha intervingut la diputada reusenca, Sandra Guaita, qui ha posat en valor totes les lleis propostes executades com ara la pujada de els pensions, del salari mínim interprofessionals, de les beques, l’ingrés mínim vital, i el límit al preu de la llum, subvencionant la gasolina i congelant el preu de la bombona de butà, entre altres propostes. “Nosaltres hem deixat clar que estem al costat de les persones i la dreta i l’extrema dreta sempre, i de manera sistemàtica, en contra”, ha assenyalat Guaita, qui ha afegit que “nosaltres tenim clar a qui defensem, però a qui defensa la dreta i l’extrema dreta quan no estan a favor de topar el preu de la llum? O quan no estan a favor de la subvenció de 20c/litre de benzina? Crec que tots i totes ho tenim clar”.