TARRAGONA 21

El FICVI arrencarà el dia 23 de novembre amb In Situ, un concurs en el que s’haurà d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada

El FICVI arrencarà el dia 23 de novembre amb In Situ, un concurs en el que s’haurà d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada

Avui a la tarda s’ha presentat en roda de premsa la quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI). La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Segura; la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid, i el director del FICVI, Josep Varo.

El FICVI arrencarà el dia 23 de novembre amb In Situ, un concurs en el que s’haurà d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada “fent servir els carrers de Vila-seca com a plató i uns elements sorpresa que es coneixeran en començar el concurs”, ha explicat la regidora Cristina Cid. El mateix dissabte 23, a les 20:00h, s’obrirà oficialment el festival a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira del Conservatori de Vila-seca i, acte seguit, es projectarà el primer passi de curtmetratges. Del 25 al 27 de novembre es tornarà a repetir l’experiència d’apropar el cinema als més petits i es faran projeccions matinals de curtmetratges d’animació per a grups escolars al mateix Auditori Alcalde Josep Malapeira.

El dia 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es projectaran curtmetratges d’aquesta temàtica, a partir de les 5 de la tarda; mentre que el dia 26 hi haurà una projecció de documentals de l’INS Pere Martell a les 7 i la projecció de curtmetratges internacionals del FICVI a les 8 de la tarda. El dimecres 27 de novembre es projectaran els curtmetratges del concurs In Situ a les 19.00 h i a les 20.00 h es projectaran els curts D.O. Tarragona. Les projeccions de curtmetratges de ficció seran els dies 29 i 30 de novembre a la tarda, a l’Auditori Josep Carreras.

L’Alcalde ha volgut destacar que certàmens com aquest “permeten tenir cura de ‘l’ànima’ de Vila-seca, cuidar la seva cultura, com ja es fa a través de la vessant musical”. “Des del primer moment teníem clar que el FICVI havia de ser un referent, on els artistes poguessin lluir les seves obres i, a més, havia d’estar acompanyat de la part més pedagògica i formativa”. De fet, aquest any la formació tindrà lloc el 29 de novembre d’11.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h, amb el taller de doblatge “Posa la teva veu a una pel·lícula”.

D’altra banda, el dia 30 a les 11.00 h es projectarà el curtmetratge “Cuerdas” i el seu director, Pedro Solís,  pronunciarà posteriorment una conferència. Tal i com ha avançat Josep Varo, “Pedro Solís rebrà el Premi d’Honor que per primer cop atorgarà el FICVI”, ja que el seu curtmetratge “Cuerdas” és actualment el més premiat de la història. A més d’aquest reconeixement, també es lliuraran els premis Internacional, Nacional, el DO Catalunya, al millor curt d’animació, el de Jurat Jove, el del públic en general i, en la categoria In Situ, se’n lliuraran dos. Així doncs, en total es repartiran uns 10.000 euros en premis.

Finalment, el diumenge 1 de desembre a l’Auditori Josep Carreras, hi haurà la Gala de lliurament de premis a les 11.30 h. Cal recordar que, després d’un llarg procés de selecció, de les 942 obres presentades al Festival, a la secció oficial es projectaran un total de 41 curtmetratges, 33 de ficció i 8 d’animació.  Destaquen les 11 obres que competiran al FICVI i també van ser seleccionades posteriorment per als premis Goya, “fet que demostra el gran nivell de les obres participants al FICVI”, ha assegurat l’Alcalde.

SELECCIÓ CURTMETRATGES DE FICCIÓ

– 7:15 p.m. Rami Nedal  

– ANTES DE DORMIR  Francisco Rojas  

– BLACK BASS Rakesh Narwani

– CARIÑO  Ángel Gómez  

– COCODRILO  Jorge Yudice

– DE REPENTE LA NOCHE  Cristina Bodelón / Ignacio de Vicente  

– DESPUÉS TAMBIÉN  Carla Simón  

– EL CUMPLE  Pablo Breixo / Alen Corral 

– EL DOL  Joel Muñoz

– GRIETAS  Alberto Gross  

– HAPPY FRIDAY  José Antonio Campos

– KHURUF  Kepa Sojo  

– LA GUARIDA  Iago de Soto  

– LA PRUEBA  Joaquín Villalonga

– LA TERCERA PARTE   Alicia Albares / Paco Cavero

– LA TIERRA LLAMANDO A ANA   Fernando Bonelli 

– LAY THEM STRAIGHT  Robert Deleskie  

– LES ENFANTS DU RIVAGE  Amelia Nanni  

– LUZ VERDE  Juanma Díaz

– MUERO POR VOLVER  Javier Marco

– NUESTRA CALLE  Clara Santaolaya  

– QUI VIVE  Anaïs Debus  

– SUC DE SINDRIA  Irene Moray 

– TAHRIB  Gerard Vidal

– THE VAN  Erenik Beqiri

– TOUT SE MÉRITE  Pierre Amstutz  

– TRIVIAL Sandra Reina / Fran Menchón  

– UN CHICO CUALQUIERA, ROSARIO SOLO HAY UNA  Àlex Monner

– UN COCHE CUALQUIERA  David P. Sañudo 

– VACA  Marta Bayarri

– VOLVER  Diego Salazar

– WHAT IS LOVE  Paco Caballero  

– XIAO XIAN Jiajie Yu Yan  

SELECCIÓ CURTMETRATGES D’ANIMACIÓ

– CAZATALENTOS  José Herrera  

– CLIPS PER SALVAR EL MÓN  Javier Horrillo 

– EL ÁRBOL DE LAS ALMAS PERDIDAS  Laura Zamora  

– IAN, A MOVING STORY  Abel Goldfarb    

– IDLE  Pablo Muñoz 

– LA NORIA  Carlos Baena 

– LIKE AND FOLLOW  Tobias Schlage 

– O28 Otalia Caussé / Geoffroy Collin / Louise Grardel /Antoine Marchand /
Robin Merle / Fabien Meyran

Tot el programa a https://cutt.ly/qeZSVBA

I més informació a: http://ficvi.com/