TARRAGONA 21

Els Instituts Cal·lípolis i Campclar de Tarragona oferiran el Batxillerat professionalitzador en la modalitat de Ciències i Tecnologia i futbol. Foto: Institut Cal·lípolis

El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola.

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

S’incrementen els instituts escola

En la línia iniciada els dos darrers anys, el proper curs escolar s’incrementa el nombre d’instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2019-2020 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat formativa i pedagògica.

Al Camp de Tarragona, n’hi haurà dos de nous: l’Escola Joan Ardèvol i les escoles Els Secallets i Pla de Mar passaran a ser instituts escola. Es tracta d’una reivindicació de la mateixes escoles i de les pròpies famílies.

Actualment l’escoles compten amb més de 800 alumnes. El fet de poder continuar fent la secundària al mateix centre permetrà als alumnes seguir en la mateixa línia pedagògica.

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat, entre d’altres aspectes.

D’aquesta manera, ja hi haurà als serveis territorials de Tarragona un total de 7 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-. El llistat dels 7 instituts escola del Camp de Tarragona, incloent els dos nous i els 5 dels cursos anteriors, és el següent:

 

Institut Escola Població
Institut L’Agulla

 

El Catllar
Institut Escola Mediterrani Tarragona
Institut Pi del Burgar Reus
Institut Escola Montsant Cornudella
Institut Escola Àngel de Tobies El Vendrell
Institut Escola Joan Ardèvol Cambrils
Institut Escola de Coma-ruga Coma-ruga El Vendrell