.

.

TOTS 21

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

El projecte Reus Espais Vius està més viu que mai després d’haver aconseguit captar l’interès d’onze emprenedors per lligar el lloguer dels 19 locals buits adherits. Destinat a dinamitzar i revitalitzar el teixit comercial dels ravals de Sant Pere i Robuster, la iniciativa engegada el març de l’any passat i que comptava amb una campanya de valorització dels espais per mitjà d’activitats artístiques de reclam disposa de dos locals oberts, set que ho faran de forma imminent i dos més que es troben en negociacions molt avançades abans de formalitzar-ne l’obertura definitiva.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, n’ha fet avui balanç obrint les portes a l’exportació de la idea a altres zones de la ciutat (encara que sense precisar), recolzant-se amb l’èxit que suposa haver complert les expectatives, amb més d’un 50% dels baixos comercials en camí d’adquirir una segona joventut. Alhora ha destacat que la idea ha aixecat l’interès d’altres administracions com és el cas de l’ajuntament de Manresa i de Cambrils i del projecte Comunalitats de Valls. Tots ells ja han mantingut converses amb representants del consistori reusenc.

Tipologia dels locals

Els negocis ja oberts són ‘Fer Safareig’ (raval de Sant Pere número 22), una botiga de restauració de mobles que va obrir el passat 22 d’abril; i l ‘Origami, art i teràpia’, dedicada a la venda d’objectes fets amb aquesta tècnica d’origen oriental i que es troba activa des del passat 3 de maig. Els set negocis que obriran de forma imminent corresponen a un centre de bellesa i estètica que utilitza productes respectuosos amb el medi ambient; un negoci de cuines sostenibles; una cafeteria amb producte ecològic i KM 0; una immobiliària que incorpora criteris d’habitatge amb criteris de sostenibilitat; un negoci de cuina Italiana ecològica, saludable i sostenible; un lloguer de vehicles clàssics i un projecte encara per definir, però que ja compta amb un local reservat. Al llarg d’aquests mesos, 64 emprenedors han contactat amb la Regidoria d’Empresa i Ocupació per informar-se sobre el projecte Reus Espais Vius.

Negocis amb valor afegit

Prats ha destacat que els nous negocis incorporen “valor afegit” amb criteris de sostenibilitat i triple impacte social, econòmic i medi ambiental. Alhora ha recordat que la línia de subvencions oberta per la regidoria, que compta amb una dotació econòmica de 250.000 euros i finança fins al 50% de la inversió amb un topall de 20.000 euros, resta oberta fins a l’1 de novembre de 2022. Tanmateix, des de la regidoria s’ofereix un servei d’assessorament i acompanyament per al desenvolupament dels projectes.

J.S.