.

.

TOTS 21

Recreació virtual del projecte.

Tarragona comptarà amb el primer complex sociosanitari d’Espanya que agruparà un hospital general, una residència de majors medicalitzada i una residència dedicada a la diversitat intel·lectual. L’espai, denominat ‘Tarragona Health Hub’, comptarà amb la participació de IMED Hospitales, que gestionarà l’hospital, i de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa, que operarà les dues residències.

Thor Private Equity Spain, especialista en el desenvolupament d’espais soci sanitaris i hospitalaris, i els dos operadors van presentar el projecte oficialment a l’Ajuntament de Tarragona dijous passat 22 de juny. El complex, que entrarà en funcionament durant l’últim trimestre de 2023, estarà totalment operatiu durant el segon trimestre de 2024. A més, amb una superfície total de més de 45.000 m² en espais corresponents al Pla Parcial 9 (Finca número 14, de la illa E), ‘Tarragona Health Hub’ té en projecte incorporar entre els seus serveis un laboratori d’anàlisis clíniques.

Adaptat al pacient, al resident i als seus familiars

“La concurrència d’operadors de gran experiència en diferents àmbits de la salut farà de ‘Tarragona Health Hub’ un projecte singular, a més de pioner”, afirmen des dels responsables de la inversió per mitjà d’una nota de premsa.

IMED Hospitales, amb una trajectòria de prop de 20 anys a la Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia, és un grup caracteritzat per la seva orientació al benestar del pacient i per incorporar l’última tecnologia mèdica. IMED dissenya els seus centres amb l’objectiu de facilitar la millor prestació assistencial, tenint en compte tant a pacients com als seus familiars, cuidant aspectes com la reducció de la circulació per l’hospital o generant entorns de confort que fomentin la pràctica d’una medicina personalitzada. “Aquesta obstinació del grup per una atenció eficient i personal va convertir a IMED en precursor en la implantació de la història clínica electrònica i actualment compta amb un dels entorns més avançats de digital health d’Espanya”, continua el comunicat.
Per a la construcció del nou hospital de Tarragona s’ha apostat per tècniques de construcció modular i per incorporar els materials sostenibles més nous. Aquest model constructiu permetrà aixecar un projecte de gran complexitat en un temps significativament curt. De la mateixa manera, l’edifici seguirà els exigents estàndards d’eficiència energètica i sostenibilitat que imposa la certificació Breeam Excel·lent, la màxima de la seva categoria.

Durant la presentació oficial del complex, Ángel Gómez, Conseller Delegat de IMED Hospitales, ha mostrat la seva satisfacció per la participació del grup en el projecte: «Tarragona Health Hub serà un espai de referència en l’atenció al pacient i als seus familiars des d’una doble perspectiva, la sanitària i social. Un lloc innovador que, a més de donar cobertura mèdica a la ciutat de Tarragona i a la seva àrea metropolitana, integrarà serveis, generarà coneixement i experiències per a oferir una veritable atenció integral”.

Per part seva, Enrique García Pascual, Director d’Inversions de Thor Private Equity Spain, ha manifestat el seu agraïment als operadors implicats, així com al nombrós grup de persones que han empès aquest projecte: “Gràcies al seu suport i implicació aquest projecte serà aviat una realitat a la ciutat de Tarragona. Impulsar i viabilitzar aquestes iniciatives suposen donar resposta a una demanda social de primer ordre. I volem atendre-la prestant un servei caracteritzat per l’excel·lència, centrat en les persones i sota infraestructures soci sanitàries i hospitalàries que compleixin amb els més alts estàndards en construcció sostenible i mediambiental”. El complex, una vegada finalitzat i urbanitzat, comptarà amb amplis jardins, zones per a la recuperació d’aigua de pluja i una planta de compostatge per a tots els residus orgànics que es generin en els tres espais.

Tarragona Health Hub pretén ser, a més d’un espai en el qual convergeixin les experiències dels operadors especialistes -IMED Hospitales i Fundació Vallparadís MútuaTerrassa-, un entorn que afavoreixi una experiència d’atenció al pacient de qualitat, que redundi en el seu benestar i en el dels seus familiars o acompanyants.

Sobre IMED Hospitales

IMED Hospitales és un grup sanitari privat que actualment compta amb 4 hospitals generals (Benidorm, Elx, València i Gandia), 4 policlíniques (Teulada, Torrevella, Gandia i Alcoi), un centre de radioteràpia oncològica (Múrcia) i un centre de diagnòstic per imatge d’alta tecnologia (Alacant). L’equip humà de IMED Hospitals està compost en l’actualitat per més de 2.500 professionals.

Redacció