.

.

TOTS 21

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja.

“El projecte tirarà endavant i ho farà reunint i respectant totes les condicions que ha de tenir qualsevol projecte en el qual col·labori l’administració. I això passa per reunir tots els criteris ambientals i de seguretat”. Aquest és el posicionament de l’executiu català sobre Hard Rock un dia després de fer-se públic l’informe del departament d’Acció Cimatica que creava una nova barricada a la seva execució. Així s’ha manifestat la portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu d’aquest dimarts. “Havíem arribat a un compromís d’impulsar, de col·laborar en aquest projecte i es farà així”. Plaja, tanmateix, ha deixat clar que el projecte “es revisarà els cops que calguin i segurià avançant però només amb el vistiplau de tots els departaments” implicats. “Per tant, es farà, i es farà bé”.

La CUP reclama al Govern que aturi el projecte de Hard Rock

La diputada de la CUP Laia Estrada en roda de premsa al Parlament. Foto: Sara Escalera

Per la seva banda, la diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha reclamat al Govern que “aturi” el projecte de Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou encapçalat per Hard Rock perquè “atempta clarament contra el medi ambient i contra la salut pública”. Després que es conegués que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural l’ha aturat perquè no compleix criteris ambientals, Estrada ha exigit a la Generalitat que el “retiri” tant pels criteris ecològics com perquè “promou la ludopatia”. “Aquest model econòmic en el qual es fonamenta és absolutament caduc i obsolet”, ha criticat, i ha demanat al Govern que expliqui “si vol seguir alimentant macroprojectes” o bé “pensa fer un gir per posar-se al costat de la gent treballadora”.

La portaveu anticapitalista ha criticat que aquest mateix dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, hagi afirmat “d’una manera molt categòrica” que el projecte de Hard Rock tirarà endavant i l’hagi defensat com també ha fet el conseller de Territori, Juli Fernández. Estrada ha assenyalat que un complex d’aquestes característiques es basa en “l’especulació i trinxar el territori” i que necessitarà aigua del Siurana i de l’Ebre “i l’energia que es produeix al sud de les comarques del Camp”. Alhora, ha deplorat l'”obstinació” dels successius governs amb aquest projecte que només busca, ha dit, “salvar els mobles a La Caixa, propietària dels terrenys on s’hauria d’ubicar el CRT.

Redacció / ACN