TOTS 21

Una finca rústica, al terme de la Selva, en una imatge d’arxiu.

L’Ajuntament de la Selva del Camp, a través de l’Àrea d’Agricultura, ha signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el consistori integra el servei municipal de borsa de terres al Banc de Terres del Consell Comarcal del Baix Camp. El programa, implantat al municipi des del passat 2016, fa de mediador entre propietaris de finques en desús i persones que busquen ampliar la seva explotació o crear un nou projecte agrari.

D’aquesta manera, cada dijous del mes d’abril un tècnic del Banc de Terres del Consell Comarcal del Baix Camp es traslladarà al casal del nucli antic selvatà per atendre les consultes que qualsevol propietari d’un terreny pugui tenir. Caldrà demanar cita prèvia a través del consistori. El tècnic responsable del Banc de Terres del Consell Comarcal del Baix Camp, Gessamí Sardà, ha apuntat en aquesta línia que «l’última paraula sempre la té el propietari, nosaltres no podem imposar res. El que fem és ajudar a arribar acords justos per a les parts», segons informa ‘Canal Camp’.

El regidor d’Agricultura, Jordi Vinyals, ha indicat per part seva que l’acord s’ha concebut per «sumar esforços i donar més potència al projecte, que el que busca és que al terme no hi tinguem finques abandonades».

Redacció