.

.

TOTS 21

La Noèlia ha nascut pràcticament amb el canvi d'any. Foto:Cedida A.M.

La Noèlia ha nascut pràcticament amb el canvi d’any. Foto:Cedida A.M.

Passaven nou minuts de dos quarts de dues de la matinada quan a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha nascut el primer tarragoní de l’any.

L’Adam és el primer nen d’una parella de nacionalitat estrangera que no ha volgut sortir als mitjans ni donar més informació sobre el seu fill.

Els responsables de l’Hospital tampoc han donat més informació sobre el primer tarragoní del 2015 i només han pogut transmetre que el part ha estat natural i que la mare i l’Adam han gaudit del primer dia de vida del nadó amb tota normalitat.

L’Adam, com el nom del primer home, és també el primer nen nascut al Camp de Tarragona.  A Reus el primer nen, en Pol, ha nascut a tres quarts de 10 del matí a l’Hospital de Sant Joan.

Els primers catalans del 2015

El primer nadó nascut a Catalunya aquest 2015 es diu Noèlia i ha tret el cap quan passaven 32 segons de la mitjanit a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La nena pesa 2,765 quilos i ha nascut per cesària.Tant la petita com la seva mare “es troben perfectament”, segons ha informat aquest dijous al matí el Departament de Salut. La Noèlia és també la primera nena que ha nascut aquest 2015 a l’Estat espanyol.

Mohamed (3,10 quilos) és el nom del primer nadó que ha nascut a la demarcació de Barcelona aquest any. És un nen d’origen pakistanès que ha sortit quan passaven cinquanta minuts de les dotze de la nit a l’Hospital Clínic-Maternitat de Barcelona. El primer nounat de les comarques de Girona ha estat l’Alba (2,880 quilos), que ha nascut a l’Hospital Trueta de Girona

Unes hores més tard, a les 9.40 hores d’aquest dijous al matí ha nascut el primer nadó de la demarcació de Lleida. És una nena, es diu Tilda i ha pesat 3,620 quilos.

Quim P.Casadesús/Joan M.Salvat