.

.

TOTS 21

Fins ara, el rècord l’ostentava el divendres 13 d’agost -coincidint amb l’onada de calor-, quan el preu es va situar en els 117,29 euros per MWh.

El preu de la llum a l’Estat registrarà un nou rècord històric aquest dijous 26 d’agost. Per primera vegada, l’import el MWh superarà els 120 euros, situant-se en una mitjana de 122,76 euros per MWh, segons les últimes dades publicades aquest dimecres per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat . Fins ara, el rècord l’ostentava el divendres 13 d’agost -coincidint amb l’onada de calor-, quan el preu es va situar en els 117,29 euros per MWh. La franja horària més cara per utilitzar electrodomèstics aquest dijous serà de nou a deu de la nit, quan el MWh tindrà un import de 129,81 euros. La més barata serà d’onze a dotze del migdia, quan el preu de l’electricitat se situarà en els 119,95 euros per MWh.

La pujada arriba després que els preus durant l’últim cap de setmana no baixessin dels cent euros per MWh, un import considerable, tenint en compte que els dissabtes i diumenges els preus acostumen a reduir-se per la caiguda de la demanda. De nou, l’augment del preu del gas –la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat- i l’encariment dels drets d’emissió de diòxid de carboni són alguns dels factors que més han influït en l’evolució de la factura.

La CNMC veu «manca de transparència» de les elèctriques… però no facilita quines 

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha observat una «manca de transparència» per part d’algunes companyies elèctriques a l’hora d’informar sobre els canvis en la nova tarifa de la llum, que va entrar en vigor aquest darrer mes de juny. En un comunicat publicat aquest dimecres, l’organisme regulador assenyala que algunes comercialitzadores –no facilita noms- no han adaptat correctament els contractes de subministrament. Alhora, afegeix que algunes empreses han cobrat de més als seus clients –fins a un 30% més sobre l’import que tocaria- sense previ avís. En aquest sentit, la CNMC exigeix al sector que actualitzi els contractes de forma transparent i que compensi als consumidors afectats pel canvi de preus.

Si bé l’organisme constata que la majoria de comercialitzadores han informat «de manera transparent i comprensible al client» sobre els canvis en la tarifa de la llum, algunes han ignorat aquest punt. «S’han donat casos on els clients no han estat informats sobre l’actualització de preus i se’ls ha indicat de forma incorrecta que aquesta variació respon als canvis de la tarifa regulada», ha indicat.

A banda de les correccions pertinents, les elèctriques també hauran de compensar els consumidors a qui se’ls ha cobrat de més.

FACUA reclama a la CNMC que digui quines elèctriques han inflat preus irregularment

Poc després del comunicat de la CNMC, FACUA li ha reclamat que aclareixi quines companyies elèctriques «han inflat il·legalment el preu de l’energia» aprofitant l’adaptació de les factures als nous trams horaris. L’associació exigeix transparència perquè els consumidors puguin reclamar la devolució dels diners cobrats de més. FACUA ha escrit a la CNMC per avisar que considera «intolerable la falta de transparència» de Competència, que «oculta els noms de les companyies elèctriques», dificultant les opcions de reclamar dels afectats.

Per això, FACUA exigeix a la CNMC que publiqui «els noms de les comercialitzadores que han aplicat pujades sense la deguda informació prèvia» i reclama al ministre de Consum, Alberto Garzón, que actuï en la mateixa línia. A més, l’associació també creu que el govern espanyol hauria d’instar Competència a «aplicar sancions a les empreses implicades per les irregularitats comeses».

FACUA destaca també en un comunicat que els elèctriques tenen l’obligació d’informar als seus clients «de manera totalment transparent i comprensible» de qualsevol modificació dels contractes vigents quan els perjudica, perquè puguin cancel·lar-los sense penalització.

ACN