TOTS 21

D’esquerra a dreta: El director del 44è Festival Internacional de Música de Cambrils 2018, Martín Pérez; l’Alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i el regidor de Cultura i Esports Josep Lluís Abella. Foto: David Aymerich.

El festival de música més prestigiós de la Costa Daurada torna amb força enguany. Aquest matí, el Festival Internacional de Música de Cambrils ha anunciat gairebé tots els artistes internacional que actuaran en la seva 44 edició a l’estiu de 2018 i, concretament, del 26 de juliol al 12 d’agost, al Parc del Pinaret de Cambrils. Entre ells, prestigiosos i reputats músics com Enrique Bunbury i Pastora Soler o Sweet Californa i Kase.O.

Així ho han presentat l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, i el regidor de cultura i festes, Josep Lluís Abella; juntament amb el director del festival, Martín Pérez, també director i productor de la promotora organitzadora, Concert Studio. “Una empresa de prestigi que donarà continuïtat al festival” segons Mendoza, que recentment ha renovat i signat per un termini de tres anys el seu compromís amb l’Ajuntament de Cambrils per organitzar el festival més internacional de la Costa Daurada les pròximes edicions.

Logotip del 44è festival de música més prestigiòs de la Costa Daurada. Imatge: Festival Internacional de Música de Cambrils.

Unes intencions que ha compartit Martín Pérez al afirmar que “ens fa molta il·lusió” l’acord aconseguit amb l’Ajuntament de Cambrils. “Cometrem errors i encerts però, si no perdem la por a equivocar-nos, no podrem arriscar” afegeix amb fermesa Pérez, que també ha destacat alguns canvis en l’organització del festival, la seva infraestructura i gestió. Per exemple “el canvi en la ubicació de l’escenari per molestar menys els veïns”, així com “un escenari per a músics emergents” detalla Martín.

Segons els organitzadors Concert Estudio, aquest 2018 el Festival Internacional de Música de Cambrils comptarà amb un pressupost estimat en gairebé un milió d’euros (980.000€) i s’espera una afluència d’entre 55.000 i 60.000 persones en un esdeveniment completament cambrilenc que “ajudarà al casc antic de la ciutat i ajuda a vendre Cambrils al món” declara Mendoza, a la vegada que intentarà aprendre del passat i millorar les mancances de la passada edició, ha subratllat el director del festival.

El director de la promotora musical Concert Estudio i l’alcaldessa de Cambrils han signat un nou contracte de tres anys per la gestió del reputat festival. Foto: David Aymerich.

“Mantenir Cambrils com a nom del festival ajuda a que la gent conegui més el municipi” afegeix Pérez per assegurar que tot el personal que Concert Estudio contracti durant el festival serà resident a Cambrils. “Prop de 30 persones però, si sumem restauració, són bastants més” confirma Martín, el qual afegeix que “també contractaran persones discapacitades” com ja ha fet la promotora en més de 43 festivals organitzats des de la seva creació.

A l’espera de poder presentar els 3 artistes més importants del seu cartell (tots ells internacionals i estrangers), el Festival Internacional de Música de Cambrils ha confirmat que vindran al municipi Pastora Soler, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Kase.O, Hija de la Luna: Homenatge a Mecano, Jorge Drexler, Miguel Poveda, Sweet Californa, La Pegatina i Enrique Bunbury. Les entrades ja es poden comprar a la web del festival i els seus preus oscil·len entre els 10€ i els 60€ depenent del concert i l’artista convidat.

El cartell musical

La cantant sevillana Pastora Soler serà la primera de pujar a l’escenari del festival. El 26 de juliol serà a Cambrils per presentar el seu nou treball “La Calma”, que dóna un protagonisme especial a la balada sense oblidar cap dels estils que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera artística.

L’endemà divendres, 27 de juliol, el Parc del Pinaret acollirà l’espectacle “Al MacKay’s Earth, Wind & Fire Experience”. El grup construït al voltant del llegendari guitarrista, Al Mc Kay, reencarna l’esperit de la banda original, interpretant poderosament els èxits que va fer sonar el supergrup a finals de 70 i principis dels 80.

El dissabte 28 de juliol serà el torn d’un dels rapers més importants del panorama estatal. El saragossà Kase.O, que va conquerir tota una generació de fans amb Violadores del Verso, omplirà de música i missatges la tercera nit del festival.

El 29 de juliol el festival viatjarà en el temps fins a finals dels 80 i principis dels 90 amb “Hija de la luna”, un homenatge a Mecano 25 anys després de la seva última gira Aidalai Tour. El projecte encapçalat per l’actriu i cantant Robin Torres va néixer el març del 2016 i en tan sols uns mesos s’ha consolidat a nivell mundial com el millor tribut al grup més important del pop espanyol.

Un altre dels noms destacats del cartell musical és Jorge Drexler, que farà parada a Cambrils el 2 d’agost amb la seva gira Salvavidas de Hielo, una combinació de nous ritmes, melodies acompanyades de guitarra i lletres de gran profunditat poètica.

També té cita concertada amb Cambrils la gira Enlorquecido Tour de Miguel Poveda, un dels artistes actuals més representatius del flamenc. El cantaor, amb una carrera musical de més de 25 anys, s’ha submergit en l’obra del poeta granadí Federico García Lorca en aquest últim treball, que convertirà el Parc del Pinaret en una autèntica festa de sentiments i emocions.

El 9 d’agost el festival canviarà de registre i s’omplirà de colors amb la banda juvenil Sweet California. Sonia, Alba i Tamy encaren la recta final de la gira Ladies Tour després d’haver penjat el cartell de sold out en diverses ocasions i de nombrosos premis i nominacions.

La Pegatina arribarà el 10 d’agost amb el seu últim treball “Ahora o nunca”, una energia desbordant i un repertori que va de la rumba al merengue passant per l’ska. De que es va fundar, aquesta formació de Montcada i Reixach ha publicat sis àlbums i ha ofert més de mil concerts en 24 països.

Finalment, Enrique Bunbury serà l’encarregat de tancar la 44a edició festival el 12 d’agost amb el seu últim treball “Expectativas” i altres cançons de la seva llarga trajectòria en solitari.

David Aymerich