.

.

TOTS 21

Carles Sala és militant d'Unió i secretari d'Habitatge de la Generalitat. Foto: unio.cat

Carles Sala és militant d’Unió i secretari d’Habitatge de la Generalitat. Foto: unio.cat

La proposta que Unió Democràtica a Tarragona ha de confrontar amb els seus socis de CDC a la ciutat va prenent forma. Durant aquesta setmana, ambdues formacions preveuen reunir-se per apropar posicions arran de dos canvis significatius: la ratificació d’Albert Abelló com a candidat de Convergència i l’elecció de Josep Maria Prats –en substitució de Robert Vendrell– com a nou president local d’UDC.

En aquest context, Prats ha subratllat a Tarragona21 que primer vindrà el programa i després ja arribaran els noms: “No vull hipotecar el programa en funció del lloc i les persones; no penso entrar en un mercadeig de cadires ni de noms”, ha etzivat.

L’aposta de Carles Sala

No obstant, un dels noms que sona amb força per encapçalar la candidatura d’Unió a Tarragona és el de Carles Sala Roca, actual secretari d’Habitatge del Govern i el militant local amb més responsabilitat de poder a la Generalitat. En paraules de Prats, Sala “té el perfil idoni” per ser el número 1 d’Unió a Tarragona: “Coneix abastament la ciutat, ha tingut i té càrrecs de responsabilitats i és el militant d’Unió de Tarragona més significat al govern”.

Per tot plegat, el recent escollit president d’Unió considera que Sala és “un capital humà que no podem deixar perdre”.

A partir d’aquí, el nou president d’Unió ha afirmat que el procés serà “molt transparent”. Durant el mes de febrer, i un cop consolidat el programa amb CDC, Unió convocarà la militància perquè qualsevol que vulgui optar a liderar el projecte presenti candidatura. Paral·lelament, el comitè local farà una “proposta raonada” que se sotmetrà a l’assemblea. Una proposta que, ha afegit Prats, “pot estar formada per independents o militants de base”.

Els eixos ‘indiscutibles’ per Unió

Abans d’esclarir els noms, per Unió és indiscutible que caldrà parlar de “la proposta de ciutat que volem i saber en què pensa Abelló”. I és que, d’ençà de les seves noves responsabilitats, Prats i Abelló encara no han discutit sobre el projecte que volen per Tarragona.

En les converses que mantindran aquesta setmana, Prats traslladarà a Abelló els eixos que considera “indiscutibles” per Tarragona. Uns projectes que passen per redefinir espais de la ciutat que estan “enlaire” com l’edifici del Banc d’espanya, el projecte del Mercat Central, la Savinosa, la Ciutat del Repòs o com resoldre el Pàrquing Jaume I. “El que nosaltres volem és potenciar el comerç al centre de la ciutat perquè creiem que està perdent força”, ha afegit Prats.

En resum, el president d’Unió a Tarragona ha reivindicat els valors propis del partit i que “formen part del nostre ADN, apostant perquè no hi hagi desequilbris socials i que gira al voltant de la justícia social”.

Joan Marc Salvat