.

Andreu, durat l'acte de clausura de les jornades

Andreu, durat l’acte de clausura de les jornades

L’edició 2016 de la Jornada d’Estudi per a Empresaris d’Empresa&Humanitats, que es va celebrar ahir a l’Hotel Termes Montbrió, va posar el focus en dos aspectes fonamentals per al creixement econòmic al territori: la recuperació de l’activitat industrial, però de manera sostenible.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va clausurar aquesta jornada que va tenir com a ponents a Daniel Calleja, director general de Medi Ambient de la Comissió Europea; Miquel Borràs, gerent de Crisol de Frutos Secos, SAT i Arboreto SAT; Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura; Ferran Teixidó, director general d’Indústries Teixidó; Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya; i Lluís M. Fargas, vicepresident de l’àrea de fiscalitat i desenvolupament corporatiu a Europa d’Alcoa.

La regeneració, de manera sostenible, del teixit empresarial industrial prenent com a base nous paràmetres i enfocaments, van ser el fil conductor de la jornada. En la conferència de clausura, Josep Andreu va explicar als assistents dos dels grans projectes del Port de Tarragona en la seva aposta per la reindustrialització: la posada en marxa de la Zona d’Activitats Logístiques i l’ampliació del moll de la Química. “La ZAL compta amb 100 hectàrees de sòl industrial al servei del territori.

Sens dubte aquesta infraestructura suposarà una gran dinamització econòmica per al nostre territori” va destacar Josep Andreu. Pel que fa al moll de la Química, el president del Port va afegir que “estem tancant acords amb inversors a l’ampliació del moll de la Química que suposaran 40 milions d’euros d’inversió privada”.

D’altra banda, també va voler explicar el procés d’internacionalització en que està treballant el clúster ChemMed Tarragona.

 “El Port de Tarragona no és aliè a la sostenibilitat”

Tanmateix, el president del Port de Tarragona va posar en valor l’aposta pel creixement sostenible “com un dels nostres eixos estratègics”. La bonificació directa sobre l’activitat per les bones pràctiques ambientals dels operadors al Port de Tarragona i les línies de treball en matèria de medi ambient són alguns exemples de l’aposta del creixement sostenible de la infraestructura portuària tarragonina.