.

.

TOTS 21

trens

El Port al fons de la imatge. Sortida dels trens de l’estació de Tarragona. Foto:Tarragona21

 

El president del Port, Josep Andreu, ha aprofitat l’acte de valoració dels números de l’Autoritat Portuària per enviar un missatge clar cap a la situació que viu la demarcació de Tarragona en l’àmbit de les infraestructures.

Andreu ha dit que «Estic preocupat i decebut per la manca de compromís en tirar endavant l’A27 i sobretot la conversió en ample europeu de les vies del tren».

Josep Andreu s’ha mostrat molt crític amb la maca de previsió de l’Estat a l’hora de parlar de la millora de les infraestructures ferroviàries a Tarragona.

Andreu ha recordat la pèrdua de la inversió de la multinacional Daimler que no va apostar per Tarragona a causa de no tenir adaptat l’ample europeu de sortida de mercaderies.

El fet de no tenir ni tan sols un calendari previst segons el president del Port, fa que a hores d’ara Tarragona competeix amb desigualtat de condicions amb altres ports espanyols i europeus per atreure més inversions de mercaderies.

Andreu ha remarcat que no es poden deixar escapar més oportunitats.

El màxim responsable del port tarragoní ha explicat que sí que ha rebut explicacions i fins i tot calendari de la prolongació de l’A27 fins al pla de Santa Maria per poder enllaçar amb l’AP2 però que ningú li ha dit encara quin és el termini marcat per la sortida via tren.