TOTS 21

Un moment de la lectura del pregó. Foto: Twitter Joan Rovira

Joan Rovira i Miró va ser l’encarregat ahir de donar inici a la Festa Major del Catllar, amb un programa farcit d’actes que s’allargaran fins al 23 d’agost, amb tronada final a la Torre d’en Guiu amb la col·laboració de la Colla de Diables. L’escollit per donar el tret de sortida és estudiant de Filologia Catalana i aficionat als castells. Ha estudiat la història castellera del Catllar i la figura de Ramon Roca i Vilà, cronista casteller del segle XIX. El seu treball de recerca ‘El Catllar, la joia dels castells al Baix Gaià’ va ser premiat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el 2017.

El calendari dibuixat des de l’ajuntament per gaudir de la cita, sempre garantint les mesures sanitàries, barreja cultura, música i esports. Entre els concerts que es podran presenciar a la Torre d’en Guiu s’hi trobemn els de Beth (dissabte 14 a les 22:00 hores); ‘El Pot Petit en concert’ (dimarts 17 a les 19:00 hores) i les Havaneres i Rom Cremat amb ‘Sons de Mar’ (dimecres 18, a les 22:00 hores al Local Social de Pins Manous).

Divendres 20 d’agost es dia per deixar-se anar amb els concerts de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Selvetana a les 19:30 hores i a les 23:00 hores.

El dissabte 21 d’agost és el torn per a les entitats de seguici popular, amb les Matinades amb els Grallers del Catllar i la posterior ballada dels gegants, capgrossos i recollida del xumet. El dia es clourà amb el Concert Jove amb Allioli Versions (22:00 hores, Torre d’en Guiu).

Diumenge es temps per al Correfoc (21:30 hores, Escoles Velles) i per al espectacle Tribut a Pepe Rubianes (23:00 hores, Torre d’en Guiu).

Veure el programa complet clicant aquí.

Redacció