.

.

TOTS 21

Foto de l’atenció a mitjans que ha tingut lloc aquest matí

Foto de l’atenció a mitjans que ha tingut lloc aquest matí

Davant l’anunci de la consellera Vilallonga del projecte d’un Museu Nacional d’Història i Arqueologia de Catalunya ubicat a la zona de Montjuïc (Barcelona), el portaveu del PP de Tarragona, José Luis Martín ha manifestat: “No ha calgut ni un mes per a que la Generalitat humiliï a Tarragona amb un nou alcalde independentista que ‘li demana una reunió’. Si l’alcalde Ricomà no evita aquesta nova humiliació per a Tarragona –tot i tenint un soci de govern a l’ombra que pertany al mateix partit que la consellera de Cultura- ens trobarem al davant de la reedició de la pèrdua de capitalitat de Tarragona.

I això només serà el principi. El lideratge d’un alcalde no es demostra fent treure el retrat el Rei Felip VI del Saló de Plens per posar-ne un altre a la mida del president Torra, el que ha de fer l’alcalde Ricomà es defensar la seva ciutat davant el menyspreu del propi govern de Torra”. El portaveu s’ha referit al que qualifica de “menyspreu sistemàtic de la Generalitat cap a Tarragona, tant en matèria de sanitat, justícia, i ara cultura i patrimoni”.

El conseller Martín ha afegit: “El separatisme odia a Tarragona. Ni tenint-lo a l’alcaldia (sense una majoria social) pot dissimular-ho. La Consellera Vilallonga ha de recordar que Tarragona és l’única ciutat de Catalunya Patrimoni Mundial de la Humanitat, seu del ICAC, seu del Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic Tàrraco Biennal, seu del Festival Tàrraco Viva”.

El portaveu popular ha reiterat: “Si Tarragona no és la seu del museu arqueològic de referència de Catalunya, exigirem a En Comú Podem que trenqui amb ERC i doni pas a un nou equip de govern que defensi la capitalitat cultural i política de Tarragona”.